Nejste přihlášen/a.
Rozkládací pohovka tohoto typu bude určená jen pro občasné spaní. Pořiďte si rozkládací pohovku, co má plnohodnotný dřevěný lamelový rošt a matrace zvlášť. Lůžkoviny se obvykle musí dát zvlášť. Skládací mechanismus zabere většinu "podvozku".
Existují i pohovky skládací s úložným prostorem, ale ty právě nemají tak dobře udělaný rošt ( je schovaný v čalounění)
Rovněž není špatná postel na stálo s vloženým lamelovým rošterm. Závisí na tom, jak plánujete mít návštěvy a jestli je pak budete mít na co posadit.
Dobrý je systém Lampolet, jedná se o kovovou skládací konstrukci s dřevěným lamelovým roštem. Dříve, cca v 90.letech se to u nás prodávalo. Nyní nevím. Pokud to seženete, bude to drahé. Tuším, že to bylo italské.
Za mě-souhlasím s jakoukoli pohovkou a především dřevěným roštem a vyšší matrací. Pružinové "pohovky" jsem měl dvě a nikdy jsem se pořádně nevyspal-byl jsem rozlámaný jak preclík.
pohovku jasmin jsme měli léta doma v obýváku a spalo se na ni fajn,rozložení lehké. Jen je dost nízká jako postel. Má i velký úložný prostor,je bytelná-těžká
Bydlel jsem v 1+kk asi 2 roky a řešil jsem přesně stejný problém. Po několika měsících šel rozkládací gauč (poměrně kvalitní, přesto se na něm nespalo dobře) pryč a koupil jsem si normálně postel. Ten byt byl stejně tak malý, že to na návštěvy nebylo. Když přišel víc než 1 člověk, tak už bylo dost "nacpáno". Takže to bylo maximálně chvilku si sednout ke stolu a zase jít pryč.
Vím, že je to mimo váš rozpočet, ale uvažovl bych o něčem takovém: sconto.cz/...
V tomhle mám naprosto jasno. Kolik hodin denně strávíte spánkem v posteli, kolik hodin denně prosedíte na gauči a kolik hodin by na tom gauči seděla návštěva? Tak co, už je vám to jasné? Koupila bych kvalitní židle k jídelnímu stolu a případnou návštěvu usadila tam a pak postel s kvalitní matrací, protože já spím denně asi 8 hodin. Tolik na gauči neprosedím za týden. I na postel lze usadit návštěva, stačí schovat peřiny, přehodit přehozem a přidat pár dekorativních polštářů a je to.
Tak takhle bych asi koupil taky nějaký rozkládací gauč. Ale dražší, který by byl plnohodnotnou verzí postele. Ale asi záleží, jak dlouho tam budeš bydlet. Pokud více než 3 roky, budou tě už pak pěkně bolet záda a stejně koupíš něco dražšího. Prostře tam kde bude klasická matrace, kterou pak jen složíš.
Po tom co jsem pochopil, že jsi mladý a máš to jen na dobu než si najdeš slečnu a půjdete spolu do většího, tak bych byl i klidně pro to co jsi napsal v puvodním příspěvku. Není třeba utrácet za lepší gauč, když je to jen dočasné na 2 roky. Pokud je byt tvůj, bude to investice a budeš moc zvýšit nájem, třeba o 200kč, jen kvůli lepšímu gauči. Pokud není tvůj a gauč pak vyhodíš/prodáš tak to dává smysl ten co jsi poslal prvně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.