Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozkladaci pohovka x postel?

Od: petrmaly odpovědí: 13 změna:
Dobry den jelikoz budu mit loznici spolecne s obyvakem a kuchyni druhy pokoj bude pracovna (budu v 1+kk) koupit nejakou rozkladaci pohovku levnejsi treba signal-nabytek.cz/... nebo nejakou valendu/postel? prece jen nekdo prijde na navstevu a posadi se na postel? to uz radsi pohovka kde schovam periny a kde co ale snad me nebudou zada bolet

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Rozkládací pohovka tohoto typu bude určená jen pro občasné spaní. Pořiďte si rozkládací pohovku, co má plnohodnotný dřevěný lamelový rošt a matrace zvlášť. Lůžkoviny se obvykle musí dát zvlášť. Skládací mechanismus zabere většinu "podvozku".

Existují i pohovky skládací s úložným prostorem, ale ty právě nemají tak dobře udělaný rošt ( je schovaný v čalounění)

Rovněž není špatná postel na stálo s vloženým lamelovým rošterm. Závisí na tom, jak plánujete mít návštěvy a jestli je pak budete mít na co posadit.

Dobrý je systém Lampolet, jedná se o kovovou skládací konstrukci s dřevěným lamelovým roštem. Dříve, cca v 90.letech se to u nás prodávalo. Nyní nevím. Pokud to seženete, bude to drahé. Tuším, že to bylo italské.

petrmaly
hodnocení

Neposlete mi prosim vas odkaz na neco podobneho? ja nic podobneho najit nemuzu (uz to par dni hledam) cenovy strop 10 tisic kc kdyby to bylo nekde pobliz ceskeho tesina s tim ze doprava by nevysla prilis draze bylo by to super a ulozny prostor bohuzel MUSIM vyzadovat dekuji hezky den
petrmaly
hodnocení

prijemny-dum.cz/...
i toto by mozna vyhovovalo
olinl

Za mě-souhlasím s jakoukoli pohovkou a především dřevěným roštem a vyšší matrací. Pružinové "pohovky" jsem měl dvě a nikdy jsem se pořádně nevyspal-byl jsem rozlámaný jak preclík.

pohovku jasmin jsme měli léta doma v obýváku a spalo se na ni fajn,rozložení lehké. Jen je dost nízká jako postel. Má i velký úložný prostor,je bytelná-těžká

Bohužel českou firmu , která to dovážela už asi nenejdeme. Měl jsem podobnou, ale jednodušší mechanuismus. Vydržela 25 let. Za tu dobu se jen opotřebovala kolečka a potah na matracích ze lnu se začal trhat, jinak spokojenost

kamaz007
hodnocení

0x

Bydlel jsem v 1+kk asi 2 roky a řešil jsem přesně stejný problém. Po několika měsících šel rozkládací gauč (poměrně kvalitní, přesto se na něm nespalo dobře) pryč a koupil jsem si normálně postel. Ten byt byl stejně tak malý, že to na návštěvy nebylo. Když přišel víc než 1 člověk, tak už bylo dost "nacpáno". Takže to bylo maximálně chvilku si sednout ke stolu a zase jít pryč.

Vím, že je to mimo váš rozpočet, ale uvažovl bych o něčem takovém: sconto.cz/...

petrmaly
hodnocení

dekuji za reakci ale jsem mlady (25) a za 2 roky pujdu do vetsiho nekteri spi i na nekolik let starych matracich na zemi a taky si nestezuji takze to zvladnu na pohovce (prece jen je trosku blbe nekoho pohostit at si sedne na postel)
au1
nojo, jste mlady a zdravy co, neni nad to zadelat si na problemy se zadama uz v 25ti,vsak ono se to pak do duchodu do 65ti nejak doklepe :)

pb®
hodnocení

0x

V tomhle mám naprosto jasno. Kolik hodin denně strávíte spánkem v posteli, kolik hodin denně prosedíte na gauči a kolik hodin by na tom gauči seděla návštěva? Tak co, už je vám to jasné? Koupila bych kvalitní židle k jídelnímu stolu a případnou návštěvu usadila tam a pak postel s kvalitní matrací, protože já spím denně asi 8 hodin. Tolik na gauči neprosedím za týden. I na postel lze usadit návštěva, stačí schovat peřiny, přehodit přehozem a přidat pár dekorativních polštářů a je to.

petrmaly
hodnocení

Pokud vy posadite nekoho na postel (na ktere se blbe sedi s tim ze bych neco dal ke stolu at si vezmou) tak v poradku vase vec ale ja nemam zdi ktere se na povel roztahnou mi se tam max jidelni stul vleze (a v dnesni dobe neni moderni si spolu povidat ale zapnout tv,wifi a jet na mobilu a na zaplou tv se nedivat jen po ocku)

svasd
hodnocení

0x

Tak takhle bych asi koupil taky nějaký rozkládací gauč. Ale dražší, který by byl plnohodnotnou verzí postele. Ale asi záleží, jak dlouho tam budeš bydlet. Pokud více než 3 roky, budou tě už pak pěkně bolet záda a stejně koupíš něco dražšího. Prostře tam kde bude klasická matrace, kterou pak jen složíš.

Po tom co jsem pochopil, že jsi mladý a máš to jen na dobu než si najdeš slečnu a půjdete spolu do většího, tak bych byl i klidně pro to co jsi napsal v puvodním příspěvku. Není třeba utrácet za lepší gauč, když je to jen dočasné na 2 roky. Pokud je byt tvůj, bude to investice a budeš moc zvýšit nájem, třeba o 200kč, jen kvůli lepšímu gauči. Pokud není tvůj a gauč pak vyhodíš/prodáš tak to dává smysl ten co jsi poslal prvně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]