Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava žumpy

Od: prdek odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám stejný problém se starou žumpou. Podle mě je někde prasklá a prosakuje a hlavně se mi vrací do sklepa a silně zapáchá sklep.

Podle otázek a odpovědí v této rubrice,bych měla žumpu nechat vyvést,vyvětrat a pozvat si izolatéra.Ale kde toho izolatéra sehnat a kolik se oprava žumpy pohybuje v částkách?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Jestli jsi žena, tak bys měla začít šetřit.

Izolatér (nevím jestli někdo takový vůbec existuje) by musel celou starou žumpu vylepit asi asfaltovým izolačním pásem. Jestli to bude držet? nikdo neví. Jestli to tlak vody někde neprotrhne? to taky nikdo neví. A v jakém stavu jsou stěny staré žumpy tady taky nikdo neví.

Ale možná by nebylo od věci změřit rozměry stávající žumpy a objednat nový plastový septik. Starou žumpu vyvézt, stěny vybagrovat a na dno položit tu novou plastovou nádrž. Nádrž musíš zabetonovat a při betonování plnit vodou, aby ti z betonu nevyplavala. Pak už zbývá dopojit odpady a je to.

Je to hrozná práce, ale ještě horší by asi bylo opravovat tu starou žumpu.

hodnocení

0x

Nepíšete, jakého typu žumpa je, jestli jen zděná, nebo železobetonová? Každá se opravuje trochu jinak. Určitě by to chtělo odkrýt, vybrat ,omýt a nafotit.

jabraka*
hodnocení

0x

Oprava je vcelku jednoduchá.Po vyprázdnění a vypláchnutí se opraví xcementovým potěrem případné praskliny a vnitřek se natře hašeným vápnem.Pak se na plochu stěn a dna položí rybníčková folie.Levnější PVC,dražší guma.PVC se svaří,guma slepí.

Někdo šikovnější to zvládne sám,jiný si musí sjednat firmu.

JABRAKA

id
hodnocení

0x

Neopravovat. Vyvézt žumpu, porádně očistit stěny. propláchnout a koupit o něco menší plastový septik / nádrž a uložit do stávající žumpy, napojit odpad. Finančně i časové nejméně náročné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]