Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
odzimoval jsem bazén. Dopustil jsem vodu a rozeběhnul čerpadlo. Upravil pH a dal chlór šok. Odrbal jsem stěny a dno bazénu. Tím jsem zvířil velké množství jakoby prachu. Přidal jsem vločkovač a po 24 hodinách filtrace je situace o 50% lepší.
Moje otázka zní: přidat další vločkovač (první dávka byla na minimu dávkování)? Za jak dlouho by filtrace měla všechno pobrat? Jednou jsem jí už včera propral (po cca 8hod filtrace).
Výkon filtrace je 9m3/hod, reálně tedy asi 7m3 a bazén má cca 30-35m3 vody.
Děkuji
Chlor šok po odzimování je v pořádku, musíte vodu zbavit všech bakterií a řas, které se tam mohly přes zimu rozvinout.
Vločkovač udělá jemnou mlhu, pokud je ho moc a nemá dost špíny, na kterou by se nachytal. Pokud máte vodu mléčnou další vločkovač ne. Jinak je to na zvážení.
Podle souseda by filtrace měla běžet 2-3 dny v kuse, pokud je voda kalná. Zkušenost nemám.
Dokud je voda studená stačí udržovat hladinu chloru už dál nižší a po vyčištění vody bude bohatě stačit filtrovat každý den třeba 4 hodiny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.