Přeji krásný den! Chtěl bych pokládat kontaktní membránu. Vše je připraveno, membrána se bude dotýkat svou plochou skelné vaty. Má bílou a černou stranu. Logicky bych dal bílou do spodu (kontakt s vatou) a černou vně (odvětrávaná plocha). Membrána je v roli namotaná bílou stranou venku, což jen potvrzuje moje tvrzení, ale viděl jsem to na střeše i obráceně. Jak tedy? Černou stranou ven, bílou stranou ven, nebo je to úplně jedno? Je to Kontaktní membrána Den Braven 135 (š.1,5m,d.50m), vodoodpudivá,paropropustná. Stránky výrobce jsem už navštívil, přečetl si dokumentaci a světe div se, info jsem tam nenašel. Takže buďto budu věřit obrázku (bez jasného popisku), kde to vypadá černou stranou ven, nebo je to opravdu jedno? Děkuji
Už vím, kde jsem to viděl obráceně, tou bílou nahoru, mají to bílou stranou nahoru, nebo se mi to zdá? . nonstopstavebniny.cz/... doplněno 08.04.20 10:29: Tak si otázku asi sám uzavřu , Zřejmě existuje více barevných variant, kde na obrázku mají s hnědou vnější stranou. Já mám jasnou černou, proto mi to bilo tolik do očí. Takže i čistě z logických důvodů, kdy by se obráceně blbě odmotávala položím bílou stranou dolu (kontaktní) a černou ven. Takže spíše teoreticky, kdybych měl membránu už nastřihanou v pruzích a chtěl jí položit (nezáleželo by mi na odmotávání) bylo by jedno, kterou stranou bych jí dal ven?
Tak paropropustná membrána má na té straně, kterou jí dáváte ven vyznačené přesahy a z logiky věci vyplývá, že na ty přesahy musíte vidět. Takže jakou stranou budete dávat ven?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.