Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opékání buřtů

Od: burt odpovědí: 4 změna:

Zdravím.

Vím, že je zákaz rozdělávání ohně v lese, vypalování trávy etc. Mohu si opéct buřty na zahradě v zahrádkářské kolonii? Vodu mám k dispozici. Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Pokud to není zakázaný nějakým předpisem zahrádkářské kolonie tak by to nemusel být problém.
Ale zrovna včera bylo kousek od nás dost velký divadlo.
Bylo hezky, tak si jeden zatopil ohníček a jal se opékat pochutiny.
Od ohně chytla suchá tráva a než by člověk řekl švec, bylo to v kůlně opodál. Kůlna asi deset metrů od baráku. Naštěstí to místní dobrovolný hasiči stačili uhasit. Ale stejně se tam sjelo sedm aut profesionálů.

72mona
hodnocení

2x

Ono to bude lokální, třeba u nás na Vysočině platí toto:

OZNÁMENÍ hejtmana Kraje Vysočina ze dne 6. 4. 2020 - zákaz rozdělávání ohně

Tento zákaz se vztahuje na místa uvedená v čl. 2 odst. 2, kterými jsou:
- lesní porost a jeho okolí do vzdálenosti 50 m od jeho okraje,
- suché travní porosty umožňující vznik a šíření požáru,
- plochy zemědělských kultur, které svým rostlinným charakterem umožňují vznik a šíření požáru,
- sklady pícnin, obilovin, slámy a úsušků a jejich okolí do vzdálenosti 50 m od jejich hranice.

Jde o to, že lidé často podceňují situaci (viz vzplanutí suché trávy v okolí). U nás se teď hasiči opravdu nenudili. M.

burt
hodnocení

Jsem z Vysočiny a odkaz HZS jsem četla. Tedy teoreticky by to šlo. Díky oběma za odpovědi.

hodnocení

0x

Ono to nemusí být obecně jako povinnost v řádu zahrádkářské kolonie ustanoveno, protože tu je §1013 obč.zákoníku zdržet se nad míru obtěžovat sousedy. Což je soudně vymahatelné. Takže pokud budete sousedovi čudit do chatky nad míru, může to být zdrojem problémů

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]