Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysavač na psí chlupy

Od: strejc® odpovědí: 16 změna:

Protože jsme si pořídili psindu s dlouhou srstí, která navíc tráví většinu času v domě, začínáme nyní pociťovat nedostatečnou schopnost současného vysavače pojímat vše, co se příchodem miláčka v domě nachází navíc. Prosím o radu výhradně lidi (majitele dlouhosrstých domácích miláčků), kteří mají vlastní zkušenost s konkrétním typem vysavače, eventuálně nástavce pro běžný vysavač, který by byl schopen spolykat množství chlupů bez nutnosti jej stále čistit. Předem děkuji za plodnou reakci.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marton*
hodnocení

2x

Je dobrý se zaměřit na sací hlavici a na chlupy je skvělá turbohlavice, která se dá použít u většiny vysavačů. Dá se pořídit s kartáčem hnanym vzduchem nebo elektřinou a je k mání tak od štyr stovek. Jinak kvalitní a dobře vybavený vysavač stojí poměrně dost peněz a stejně jeho vybavení obsahuje turbokartáč na sání chlupů.

hodnocení

Asi to dopadne právě tak, už jsme nad tím také přemýšleli...

ar*

Zdravím Strejci ,mám dva kokry takže chlupů plno. Turbohubice semně neosvědčila při vysávání se točila velmi pomalu a proto ani nekártáčovala a to mám vysavač 2200 W bere jako čert. Koupil jsem elektrický kartáč od Zelmeru Typ 211 a je to v poho. Rozhodoval jsem se mezi Zelmrem a Etou ,ale Eta je slabší a dražší.

katerina77*
hodnocení

2x

Dlouhosrsteho psa mam, bydli v byte, takze s chlupy se taky potykame, ve vetsine bytu jsou ale plovouci podlahy nebo dlazba takze je to jednodussi. Nicmene co muzu doporucit je poridit na psa kartac Furminator. Po tom, co jsme ho poridili, je chlupu nesrovnatelne min, vubec jsem neverila vlastnim ocim. A pokud Furminator koupite treba na anglicke eBay, muze vas prijit i na petinu ceny nez za kterou se prodava na e-shopech v Cechach :) Ja ho sehnala za 300 i s dopravou a moji kamaradi i levneji. A fakt to stoji za to, byla jsem k tomu dost skepticka, ale kdyz jsem videla co vsechno se ze psa podarilo vycesat, vubec jsem nechapala a chlupu ted mame tak malo, ze bych ani neverila jak velky pes tu s nami zije :)

hodnocení

Jojo, o tom vím, ale to víte, kolie je kolie a tak jsou chlupy všude i přesto, že psindu často vyčesáváme či stahujeme podobnými pomahátky. Ale děkuji za typ, který jistě nadchne další majitele psů.

katerina77*

Ja vim, borderky jsou chlupaci :) Ale fakt to stoji za vyzkouseni, ohromne uspechy to slavi i u novofundlandanu a podobnych psu a ackoliv jsem uz vyzkousela na vycesavani vsechno mozne, tohle je bezkonkurencni.

lidus*
hodnocení

2x

Dlouhostrstá šeltie a věřte, že chlupů bylo hodně. vysavač ETA Quinto Virtuos clasik 1700W, když jsme ho kupovali líbil se mi jiný a prodavač se mě zeptal zda ho chci ukazovat návštěvám nebo chci aby dobře vysával, předvedl tak, že oddělal trubici, přiložil ruku, zapnul a normálně ho držel ve výšce 1m.Sice už psa nemáme ale byla jsem maximálně spokojená. V TV šopu koupil manžel takový nádstavec co šla veškerá nečistota do něj a nebyl plný pytlík, kdyby to dělal šikovnější člověk je to super věc ale mají to z nekvalitního materiálu a vydrželo to chvilku, bohužel i kdyby to bylo dražší tak jsme to nikde jinde nesehnali.

petrsinger*
hodnocení

1x

Já sice vlastní zkušenost nemám, ale na odkazu máte zkušeností spoustu: www.vysavace-doma/...

Přeji plodné čtení:).

doplněno 12.01.10 19:43:

Nevím proč se otvírá na odkazu toto téma takže znovu: www.vysavace-doma/...

A ještě textem: www.vysavace-domacnost.cz/forum.

Případně můžete mrknout přímo na domovskou stránku odkazu: www.vysavace-doma/...

Opět textem www.vysavace-domacnost.cz

Je tam kromě zkušeností uživatelů i několik testů;).

hodnocení

Prosil jsem o radu od lidí s vlastní zkušeností, ne o odkaz, zřejmě jsem se nedostatečně jasně vyjádřil. Odkazy si umím najít sám!

petrsinger*

Vyjádřil jste se dostatečně. Pouze jsem chtěl poradit, protože já osobně jsem se tam dozvěděl o vysavačích velkou spoustu informací + je tam na fóru dost zkušeností lidí, kteří řešili to samé co vy. Tedy zvířecí chlupy.

My jsme měli akorát kočku a na její chlupy v pohodě stačil náš vysavač - Zelmer Furio 400 s elektrohubicí. Samotný vysavač - tedy s klasickou hubicí má s chlupy potíže, ale el. kartáč jim dá "kartáč." Pak je to v poho.

hodnocení

1x

Taky zkušenosti nemám, ale smím poradit, jak tomu předcházet? *hi*Vyčesávat psa místo kartáče plátkem pilky na železo. Ta vytáhá mrtvé chlupy dříve než vypadnou. Měla jsem u kníračů plátek pilky na železo rozřízlou napůl, obě oddělené podložkami a sešroubované, takže tvořily dva břity. *placni* Bylo to bezva, psa to nebolelo a doma čisto.

hodnocení

0x

Měli jsme psa Aljašského malamuta a jak jsme ho brali taky často do baráku,tak koberce byly samý chlup.Koupili jsme vysavač Eta,přesně typ už nevím.Ale je potřeba,aby měl dobrý sací výkon.A hlavně "ROTAČNÍ KARTÁČ".Jinak ty chlupy nedostanete z koberce.Nevím,jaký máte doma vysavač,ale nejdříve bych sehnal ten rotační kartáč.Bez něho musíte ty chlupy ručně sbírat a to je o nervy.

doplněno 18.01.10 19:54:

Vyčesávat psa je sice potřeba,ale chlupy z něho budou padat pořád.Já jsem vyčesával psa několikrát denně a chlupy byly pořád.A když člověk myje zem,tak je toho na hadře taky spousta.Jednou mi říkal jeden majitel zverimexu,který měl stříbrného retrívra,že dává psovi nějaký přípravek do žrádla,aby se to línání urychlilo,ale prý je to drahé a já s tím zkušenosti nemám.

shakul
hodnocení

0x

Máme v rodiném domku už druhého Bernského salašníka. Pes jako hrom, chlupů k němu jsou v poměru 1:1 Náš stařičký vysavač nestíhal a tak jsme si pořídili jiný, ale problémy zůstávaly - byl rychle zaplněný a pak psí zápach. Tak jsme šli do centrálního vysavače. Dnes nevím proč, ale volba padla na vysavač Beam. Spokojenost 100%. I na toho nejvzdálenější místo dosáhne 13m dlouhá hadice, a tak i auto na dvorku si vysajem bez problémů. A ještě jedno "+" z vysavače je slyšet jenom proudící vzduch přes hlavici a tak máme i tohoto druhýho hafana naučeného na vyluxování kožichu od prachu adt - a to mu dělá velké potěšení. Ještě doplním že máme vysavač ve sklepě je se samočistícím filtrem a vysypu ho asi po 5 týdnech (záleží jak moc pes líná)

hodnocení

0x

snad nedostanu "vejřez", ale uvažoval bych možná o jiné podlahovině, pes a koberec není optimální kombinace (muj nazor). Jistě znáte katalogy linolea (dnes naprosto krásných vzorků) i do obývacích prostor. Argumentuji tím, že pak nepotřebujete vysavač a stačí koště nebo mokrej hadr (a nic se nikde nazachytává - ani prach ani drobní mikro-živočichové). Psa jsme měli malého . . . chlupy všude. Známá má (asi) labradora, když se vyválí na koberci vždy skorem obrací oči v sloup. Proto si dovolím odpověď takto. howgh.

doplněno 19.01.10 19:46:

já sem přehnanej pragmatik, když si představím co se v koberci vše zachytí nejen z toho psíka, je mi blbě*blee*. Doma máme lino a plovoučky - a spokojenost. Psa už ne *smich**smich*

hodnocení

No, vejřez jistě ne... vážím si vašeho názoru, ale nemohu přece přizpůsobovat dům psisku... *smich*

stafan*
hodnocení

0x

Kdo má psa doma, bude mít i chlupy. Možna by neměl, kdyby pes byl v silonovém sáčku, možna... Za tu dobu co máme psiska ( a už je to nějaké desetiletí), byly tři typy vysávačů, chlupy byly a jsou pořád. Litají ve vduchu, jsou mezi chlebem, jsou v rohliku, najdou se v polévce, atd. Už to neřešíme.V zimě minimum koberců, v létě žádné. Na zemi plovoučky,gumolit a dlažba. Čím víc byly psiska drbané hřebeny a kartáčí, tím víc bylo doma chlupů. Proto údžba kožichů, příměřená. Strejci, rada žádná, ale alespoň reakce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]