Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v poslední době, když se dotknu kovu ( ustř. topení, klika atd.) dostanu el. ránu. pro jáano a ostatní ne? Jsem někal zelektrizovaná, či co? Moc děkuji za odpovědi. Jiřina
Jen doplním ostatní - je velmi suchý vzduch. Až zaprší a bude vyšší vlhkost, pravděpodobně se to zlepší. Zvýší se povrchová vodivost oděvů, potahu židle, bot, podlah i vodivost vzduchu. A je pravděpodobnější, že se tak velký náboj nevytvoří nebo se stačí vybít dřív, než dojdete k něčemu dobře uzemněnému.
Mimochodem - včera jsem zasouval USB flash disk do PC a neuvědomil jsem si, že jsem udělal pár kroků. Přeskočila jiskra a PC zdechnul. Naštěstí se jen vypnul a šel znovu nastartovat.
Mně to dělá obvykle, když jsem rozčilená, lépe řečeno na...á. Pravidelně mi to dělá, když zapínám ráno počítač - vyhodím pojistky. V obýváku raději nerozsvěcuji, protože bych zničila další žárovku. Jednou jsem vyhodila i hlavní jistič na domě. Někdy stačí si pořádně umýt ruce a je to dobré. V létě, když pracuji na zahradě, tak to není tak hrozné, ale v zimě mně kope i dřez.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.