Platíte za popelnice převodem? Jaký máte doklad o zaplacení, dojde nějaké avízo potvrzující příjem platby na jejich účet? doplněno 07.04.20 20:20: Potřebuji vědět, zda je nutné při bezhotovostní platbě uvést kromě r.č. i jméno a adresa. Dík za info, nemůžu se tam dovolat.
Ano, za popelnici na chalupě platím každý rok jednorázově částku za celý rok v lednu převodem. Žádné potvrzení platby nechodí, jako doklad o zaplacení slouží výpis z účtu, který bych v případě upomínky mohla předložit.
Platím hotově, protože každý člen rodiny včetně psa má vlastní variabilní symbol, takže bych musel zadávat více plateb. Navíc děti rostou, poplatky se každý rok mění, nechce se mi to zkoumat. Při platbě v hotovosti tohle odpadá. Jenže já jsem v blízkosti úřadu relativně často a fronty u nás nejsou. Potvrzení při platbě v hotovosti beztak někam založím, takže z tohoto pohledu mi přijde dohledání z elektronického bankovnictví jako výhoda, i když nevím o tom, že by úřad posílal extra potvrzení. Asi by bylo vhodné kouknout na stránky úřadu, jaký postup mají u vás.
Každý má vlastní variabilní symbol. Hotově platit nelze. Takže mám v int. bankovnictví šablony pro každého zvlášť, kde je uveden variabilní symbol podle poslední (tři roky staré) složenky. A platím, a platím a platím... Jednou za rok to jde, lepší než někam chodit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.