Nejste přihlášen/a.
Zdravím, přestal mi ohřívat bojler Dražice OKHE 125.
Topné těleso jsem měřil a má 24 ohm, což odpovídá jeho 2200W. Doutnavka svítí, tedy termostat a pojistka je průchozí. Jediná viditelná změna je opálená bužírka na koncích drátů u topného tělasa a také jsou ty dráty teplé.
Nějaké nápady, co s tím?
Znovu udělat elektrovýzbroj. Nové Fastony a krimpovat je (tedy ty plechové konce). Nekupovat fastony na dutinky. ty jsou k prdu. Někde je velký přechoďák, jak píše satam.
Doutnavce přechoďák nevadí, proto svítí. Té nevadí i odpor v megaohmech a svítí.
Přehřáté rozpadající izolace an fastonech značí přechodové odpory, kdy se tam napětí přechodu kontaktu přemění v teplo.
Nápad je úplně jednoduchý. V době, kdy má bojler hřát, změř napětí na topném tělese. ALE POZOR! Přímo na kontaktech topného tělesa, ne na přívodních drátech nebo konektorech! Někde je tam velký přechodový odpor a na topné těleso se nedostane požadovaných 230V.
To je zvláštní. Při těchto naměřených hodnotách musí těleso bez problémů hřát. Buď špatně měříte, nebo je tam někde ještě jiná vada, i když neumím odhadnout, jaká.
Tak to vypadá, že bude opravdu problém v nějakém přechodáku, protože jsem sundal všechny kontakty a prostříkal. Dal zpět a už to jede.
Asi to vyřeším novou sadou kabeláže, krimovací kleště nemám .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.