Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bojler Dražice netopí, top.těleso je ok

Od: rad odpovědí: 11 změna:

Zdravím, přestal mi ohřívat bojler Dražice OKHE 125.

Topné těleso jsem měřil a má 24 ohm, což odpovídá jeho 2200W. Doutnavka svítí, tedy termostat a pojistka je průchozí. Jediná viditelná změna je opálená bužírka na koncích drátů u topného tělasa a také jsou ty dráty teplé.

Nějaké nápady, co s tím?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Znovu udělat elektrovýzbroj. Nové Fastony a krimpovat je (tedy ty plechové konce). Nekupovat fastony na dutinky. ty jsou k prdu. Někde je velký přechoďák, jak píše satam.

Doutnavce přechoďák nevadí, proto svítí. Té nevadí i odpor v megaohmech a svítí.

Přehřáté rozpadající izolace an fastonech značí přechodové odpory, kdy se tam napětí přechodu kontaktu přemění v teplo.

hodnocení

3x

Nápad je úplně jednoduchý. V době, kdy má bojler hřát, změř napětí na topném tělese. ALE POZOR! Přímo na kontaktech topného tělesa, ne na přívodních drátech nebo konektorech! Někde je tam velký přechodový odpor a na topné těleso se nedostane požadovaných 230V.

doplněno 06.04.20 12:53:

To je zvláštní. Při těchto naměřených hodnotách musí těleso bez problémů hřát. Buď špatně měříte, nebo je tam někde ještě jiná vada, i když neumím odhadnout, jaká.

rad
hodnocení

Tak je tam 200v. To nevypadá na velký ubytek napětí. Měřeno na přímo závitu tělasa.

rad
hodnocení

Tak to vypadá, že bude opravdu problém v nějakém přechodáku, protože jsem sundal všechny kontakty a prostříkal. Dal zpět a už to jede.

Asi to vyřeším novou sadou kabeláže, krimovací kleště nemám .

dilynakotle.cz/...

Sada supr. Akorát výrobce šetří na vodičích. Ale zase to nějaký rok vydrží. *palec*

rad
hodnocení

Pokud by ty dráty vydržely zase deset let, tak to dřív ten bojler poteče. ;)

Vydrží. Pamatuji starý Hlavačka Čech, který měl dráty z 2,5mm poctivé a pocínované fastony.

Dnes ty AWG cosi... no, ale splní :)

hodnocení

1x

Vyskočený havarijní termostat, upadnutý nulák ...

To by mu nešla doutnavka.

Podle typu havarijního termostatu,u jednoho provedení kupodivu ano

Všimnul jsem si, že tam přes kontakty občas klemují odpory. Asi k vůli opalu při odpojení?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]