Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Septik + filtr + vsakování

Od: formelak odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

koupili jsme starý dům a řeším nový septik. Je to dnes dost složité a hlídané. Nemám možnost připojení na kanalizaci a tak řešíme jiné varianty. ČOV nechci kvůli elektřině a žumpu také ne. Přemýšleli jsme nad septikem, za něj dát filtr a za tím udělat nějaké vsakování na zbylou vodu. Má s tím někdo zkušenost? Je to vubec právně možné? Nechceme nic na černo a potřebujeme nějakou variantu která bude pro úrady přijatelná.

Děkuji za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dylin
hodnocení

0x
Na rovinu Vám řeknou, ať si uděláte ČOV se vsakem. Na septiky s filtry a vsaky alespoň u nás reaguji vstycenym prostředníkem . Septik max. s doloženy odvozem. Mám čističku s akumulační nádrží a přepadem do obecního trativodu a jsem spokojený. Teď jak neprší, tak s tím zalejvam a sousedi čumí jak půl prdky z křoví, kde beru vodu. Žere to asi tolik, jakoby byla celý den zapla 100w žárovka. Navíc sem si tam dal hodiny, že se to po dvou hodinách na 15 min vypne a je to v pohodě. Jo sem tam se v tom člověk musí pohrabat a hlídat množství kalů, ale pro fekalnika jako já je to zábava :D

hodnocení

0x
Ano, je to možné.
ČOV ale vyjde v podstatě levněji a její elektrický příkon je 60-100W.
Vsakování Vám VÚ nemusí povolit (záleží na HGP a dalších z faktorech).
Další faktor je prostor..ČOV je prostorově tak 1/6 septiku a zemního filtru.

jabraka*
hodnocení

0x

Dcera likviduje odpadní vody z baráku přes kořenovou čističku.U domu je starý septik.Z něj se voda vede do mělké nádrže,vyložené folií a zasypána je štěrkem jen asi 15 cm.Ve štěrku jsou vysazeny vodní rostliny.V jednom místě se voda přepadem odbírá do jezírka.Odtud se používá na zalévání zahrady.Na konci je voda natolik čistá,že se dá využít přímo,vypouštět ji do kanalizace je škoda,

JABRAKA

Septik + filtr + vsakování
Taky přemýšlím o kořenové čističce ale co jsem tak načetl, tak realizace vychází na nějakých 120 000 oproti běžné elektrické za zhruba 40. Myslím že elektriku za 80 000 to nesežere ani za 100let provozu takže návratnost kořenovky není moc reálná. Snad jen pro nějakého zarytého ekofanatika.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]