Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyndat dlaždici?

Od: had186® odpovědí: 11 změna:

Dobrý večer rádcové. Před rokem jsem pokládal pod pergolou novou dlažbu. Bohužel na jednom místě je zasypaná jímka, a jak známe, zemina a vláda pracuje stále. :) Takže několik dlaždic si přes zimu trošku "sedlo" a je třeba to třošku podhodit štěrkem. Ale, poradí mi někdo nějaký fígl, jak vyndat dlaždici uprostřed plochy, aby se nemusela odebrat do stavařského nebe, a mohla i po opravě vykonávat funkci pro kterou byla stvořena? :-D Je to obyč betonovka, 30x30. Vím, že nejednodušší je vyndat s tím, že ji nahradí nová, nepoškozená, ale bohužel nemám ani jednu, a koupit se teď moc nedá. Předem děkuji za pomoc.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Měl jsem stejný problém. Viděl jsem na chodníku profesionální dlaždiče a ti mně poradili - do spáry vrazit šroubovák, páčit a viklat, do protilehlé spáry stejně tak. Až se dlaždice trošku uvolní, páčit oběma šroubováky proti sobě současně, až se dlaždice zvedne.

hodnocení

5x

kousek pevného ocelového drátu (2ks) do L-zasunout do spáry ,tedy pokud není na sraz,otočit L-kem pod dlaždice a tahem nahoru vyjmout

hodnocení

3x

Jsou na to kleště. Stačil by omotaný plech kolem dokola co nejhlouběji zasunutý do jedné kostky dlažby.

google.com/...

Nebo odeber několik dlaždic od kraje.

hodnocení

2x

Jestli jste mistr, tak nakupte 2 přísavky za 129 Kč, přicucněte, zatáhněte a hotovo

promistry.cz/...

Na pórovitém materiálu ti přísavky budou na h***o.

To chci vidět v praxi *smich2*

V praxi to vypadá

takto , na domácí šolichání jak jsem psal

Tak to je jiná. Jistě je tam kompresor.

Ta přísavka je sice podobného principu, ale i kdyby dlažbu zalil olejem no nevím nevím.

asd1
hodnocení

2x

Pokud se ti to nechce rozebírat od kraje, tak vyvrtej v rohu (v mezeře) malou dírku a strč tam "háček" - něco jako na háčkování (konec jako rybářský háček s protihrotem - ten může být i z přehlýho plechu tj. zasuneš a zpátky se ten protihrot chytne za dno), tím chytneš spodek a vytáhneš. Dva protilehlý rohy a postupně viklat až vyleze nahoru...

Nebo vyvikláš nejdřív tu vedlejší která je o centimetr zvedlá, za ten rantl můžeš chytit..

Přísavka fajn, ale bez vývěvy která ošéfuje netěsnosti to fungovat nebude (stačil by možná i vysavač otočený na sání + přípravek "zvon" třeba ze starýho kastrolu, otázka jak to utěsnit aby to pak nebylo na dlaždici vidět)

hodnocení

Ty dlaždice jsou u sebe celkem fest, šroubovák tam nenarvu, a to ani ten drát. :(

Jak vyndat dlaždici?
sollik*

Co zvon na odpady? Dlažbu namočit. Nepomohl by?

A nebo dvě špachtle či zednické lžíce proti sobě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]