Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaskleni terasy

Od: gubaxan® odpovědí: 16 změna:

Zdravim.
Dokazal by někdo někoho doporučit nebo material na terasu? Budu stavět cihelne sloupy a mezi nima bych chtěl sklo anebo polykarbonat? A další věc je ta, že chci aby se nějaka čast dala otevřit na leto.
Obratit se do nějake firmy a zaplatit raketu anebo koupit nějaky posuvny system a dat tam polyk.?
Diky

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Než něco složitě vymýšlet a s nejistým výsledkem, tak zadejte poptávku odborným firmám a pak vyberete to, co vám bude vyhovovat.

fugass*
hodnocení

1x
Dvojskla se dají sehnat levně. U nás dává sklárna nevyzvedlá zadarmo. Dali mi 7ks 50x100cm zadarmo. No a ty už si zarámujete, otevřete je vyklopením rámu nebo jeho posuvem. Stačí držáky do trámků a je rám jednoduchý. Dřevěné vypadá lépe než plastové... Foto už jsem tu nechal, ale tady...
Zaskleni terasy
hodnocení

No Praha a zdarma to k sobě nesedi, ale jako napad diky.. Zkusim se podivat po dvouskle bez ramu a pak ho udělam s dřeva. Dale by stačilo najit nějake posuvy a snad by mělo vyjit to co si představuji :)

fugass*
Podle čeho Praha? Bydlím na vesnici 1km od Teplic.

hodnocení

0x

Při vašich požadavcích bude nejlépe, když tam osadíte okna minimálně s dvojskly. Terasa bude sloužit jako zimní zahrada? Posezení? Budete vytápět?

hodnocení

vytapet budu krbem a prave to chci i jako zimni terasu

Tak to tak udělejte . Polykarbonát se nedá uzavřít do rámu, má velkou tepelnou roztažnost, musí dilatovat. Když tepelně pracuje, vydává lupavé zvuky. Okna vám zaručí otevíratelnost a větratelnost,. Můžete pak doplnit venkovním nebo vnitřnínm stíněním. Další požadavek je, aby okna byla čistitelná a z toho vyplývá, že řada z nich pokud se k nim nedostanete z venku bude muset být oteviratelná. V neposlední řadě je třeba dbát na bezpečnost proti vloupání.

jabraka*
hodnocení

0x

Pak bych se přimlouval za pevnou konstrukci s dvojitými stěnami a tepelnou izolací a prosklením dvojskly.Dcera takovou terasu také postavila u domu a já si v ní občas v zimě odpoledne pospím.

hodnocení

u tech oken se mi nelibi ty ramy, bude to jak dalsi pokoj ale venku...

hodnocení

0x

Na léto otevřít trvale? Tedy vyndat komplet ven a na podzim zase vrátit zpátky? Něco jako dřív naši předci na léto dávali pryč vnitřní křídla špaletových oken.

Pokud to má fungovat i v zimě, asi nebude vyhnutí a bude třeba nechat udělat nějaký okna. Třeba jen fixy a dvě tři otevírací, či posuvný dveře, aby nepřekážely otevřený. Možností je mnoho, jen si vybrat tu správnou.

hodnocení

a to je pravě problem,vybrat tu spravnou.

ja mam maly krb v odpocivaci mistnosti pred saunou a ten tam dokaze udelat takove peklo,že ve vysledku mam 2 sauny.Tak si řikam, jestli neudelat do pulky terasy napevno polykarbonat a od pulky nahoru udelat stejny ram ale aby se dal sklopit dolu. Vim, že tento material neudrži tak teplo,ale ten krb to preci zachrani. Samozrejme když bude -10 tak asi tam nepolezu,ale zimy uz zkoncily a bude vic a vic teplo.

Polykab. dat do dreveneho ramu a vpodstate si udělat okno ale levneji a tak jak to chci ja (tvar)

Udělat okno nezvyklého tvaru není žádný problém. Jen to stojí nějaký peníze navíc.

hodnocení

u tech oken se mi nelibi ty ramy, bude to vypadat jak dalsi pokoj ale venku...

Tak šlo by rámy oken obložit. Až k samým lištám. U otvíravých oken se dá schovat skoro celý rám, až k pantům.

hodnocení

0x

V dnešní době není problém kombinovat sklo a polykarbonát. Termo izol. dvousklo má sílu 24mm a podle toho si koupím polyk. 2komůrku nebo 3komůrku podle izolačních vlastností.Když to budu chtít hodně levný, bez potřeby kování a zároven´ lehké dám polykarbonátu větší část. Viděl jsem funkční zasklení bez jediného okna. Větrání měl udělané tak, že jeden díl zaskleníudělal o 10cm širší, přeřízl v půly a přesouval je přez sebe.Zbývající 3strany měl na volno v rámečku.Ty desky které chtěl mít na pevno dal taky do rámečků a občas zakápnul silikonem.Variant a možností je spousta,záleží jen na vás.Pokud máte postavenou konstrukci a jste jenom trochu manuálně zručnej tak se toho určitě nebojte. Jde především o přesnost řezání, tot´ vše,tedy jestli se nebojíte flexi.A jetli to bude trvat trochu dýl tak ty ušetřený tisíce za to stojí.A že jde o tisíce to vím z vlastní zkušenosti. Stavěl jsem zimní zahrady pro firmu a vím kolik se fakturovalo a kolik jsme měli my.

fugass*
Pravda, zimní zahrady ala sklo v plastu jdou až do statisíců. To už je nesmysl. Navíc stále plast, sice dlouhá životnost, ale pocit z té uměliny tam je dle mého zvláštní, jak v botanický. Dřevo, kámen, sklo...k tomu kamna, krb na zimu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]