Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak navinout hadici na navijecí buben?

Od: rotorod® odpovědí: 3 změna:
Dobrý den
Měl jsem prasklou hadicí v samonavijecím bubnu tak sem to musel rozebrat, jenomže teď mi to nejde smontovat zpět taky aby se to zase samo svijelo po vytáhnutí. Poradíte prosím někdo? Mám namotat hadici na cívku a tu pak dát do "spružiny"? Nebo ji mám nejdřiv nějak natáhnout? Děkuji za rady

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jak je to konkrétně u hadice sice nevím, ještě jsem neřešil, ale jak píše 111, bude to zřejmě obdobné jako u vysavače přívodní kabel. Je nutné hadici (kabel) navinout a pak pružinu vhodným způsobem stáčet (předpružit) tak, aby i při smotané hadici (zataženém kabelu) vykazovala určitý přiměřený tah. Při následujícím vytahování (hadice/kabelu) dochází k jejímu dalšímu stahování (stáčení) a zvyšování tahu. To původní předepnutí pružiny musí být ale pouze takové, aby při vytahování nedošlo k těsnému stažení závitů pružiny, čímž by bylo omezeno úplné vytažení (hadice/kabelu). Zda jde případně cívka, s namotanou hadicí, osadit nějak na předpruženou pružinu, to opět nevím, ale princip bude shodný. Když tak dej foto bubnu a pružiny.

111®
hodnocení

2x

udělěj to stejně jako je to u vysavače a to se tu řešilo, když vytáhneš šňůru z vysavaže pružina se odvine nebo navine?

hodnocení

Popřipadě video by taky pomohlo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]