Zdravím potřeboval bych poradit mám cca 8 měsíců nové omítky jádrové ale začli se mi dělat vlásečnicové praskliny. Zdivo je plná cihla a je to přístavba z roku 1993 děkuji za radu.
To může být způsobeno vysycháním nadměrně vlhkého zdiva, možná také příliš mastnou maltou. Řešení je jednoduché - zatřít hlinkovou malbou, vápnem a pod. Potom přemalovat něčím kvalitnějším, nebo to tak nechat
Já bych to spíš viděl na to, že to má co dočinění s těma plastovýma dveřma. Ono obecně platí, že pokud se stýkají spolem dva materiály, tak to nedělá dobře. Jako příklad uvednu plastová okna a špalety. Tam to taky praská. Plast je náchylný na teplo a rychle a často se rozpíná nebo smrštuje. A pokud ty dveře jsou ukotveny, tak jak se to dělá, na hmoždinky, tak bych si troufal i tvrdit, že jsou moc přitáhlé ke stěně v kombinaci s roztažností samotného materiálu...v omítce bych problém tentokrát neviděl...Cemix je kvalita a drží jak helvétská víra.
Okna a dveře se nekotví na hmoždinky ale turbošrouby . Ty se šroubují přímo do navrtaného otvoru. Nesmíte věřit všemu, co se tady napíše
haniss
Nejde to co se napíše ale já to mám tak všude namontováno na té poslední fotografii jsou zárubně a také to nad nimi prasklo takže těmi šrouby to nebude díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.