Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké hodnoty vody - vířivka a kolik soli?

Od: ludas* odpovědí: 3 změna:
Ahoj bando je tu někdo kdo by mi prosím poradil se slanou vodou? Koupil jsem vířivku se solimatorem 800l dle návodu nasypal 2kg soli a psali že po prvé spustit solimator na 8h nechal jsem jen 7h a výsledek katastrofa všechno vysoký tak jsem si spočítal pH a dal 100g PH- a vodu trochu naredil píšou od výrobce že volný chlor se má pohybovat 2-4ppm já měl kolem 10ppm po naredeni vodou a snížení PH na jednom testu kolem 4 na druhém asi kolem 7 vadí nějak ten volný chlor? A ta alkalita? Navíc ani výrobce neuvádí jak často sypat sůl nebo hlavně spíš na jak dlouho zapínat solimator je tam rozmezí od 3 do 8h PS proužky zbledli už byli hodinu na stole.. Předem moc děkuji
Jaké hodnoty vody - vířivka a kolik soli?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jak jednou dáte sůl tak se sůl nepřidává, jedině když upustíte vodu a přidáte čerstvou tak sůl přidáte, abyste dosáhnul původní koncentrace +/-. Osobní tip: pokud solinátor začne hlásit málo soli nejdříve ho vyčistěte od vodního kamene (pokud máte tvrdou vodu).

Testy na pH jsou ošidné, ale na hrubou orientaci snad stačí. pH udržujte dle návodu +/-

Volný chlor nevadí, pokud ho není příliš. Už z názvu vidíte VOLNÝ, to je ten co se běžně ztrácí. Pokud je ho hodně vypněte solinátor, za nějakou dobu vyprchá. A příště zapněte solinátor na kratší dobu. V malých objemech se to udržuje hůř. :)

Jediné čeho se bazénáři bojí je chlor VÁZANÝ, ten je opravdu blbý. Ale ve vašem objemu není problém vyměnit celý objem vody (nebo půlku) a zbavit se ho, jakmile ho naměříte. :)

ludas*
hodnocení

Chlape moc vám děkuji takže to chápu správně.. Když bude chloru hodně nechat vyprchat když málo tak nepřidat sůl jen zapnout solinator? Nejmenší čas na něm je 3h není to moc dlouho? A co je vysoká alkalita? To jediný se nesrovnalo ale to je asi tím že prvně se údělal chlor sůl a až pak jsem dal pH minus.. No s těma těsta a je to těžký mám dvoje testovací proužky a na obou je jen chlor volný nikde není ten druhý mám tedy sehnat proužky na vázaný chlor? Děkuji moc

hodnocení

0x

ano, je to tak. Sůl jedině s novou vodou, jinak ne. Jak dlouho má být solinátor puštěný bude určitě v návodu nějaká doporučená doba podle objemu vody. Pokud minimum je 3h, ale pro váš objem stačí 2 hod je to trošku opruz. V létě chlor z teplé vody vyprchá velice rychle, v chladné vodě vydrží.

Vysoká alkalita je zásadité prostředí. Pro ideální působení chloru je potřeba pH 6,8-7,2. Někde se uvádí 7,0-7,4, to nižší je výhodnější kvůli chloru. Pokud je to vysoko přidat pH mínus nebo kyselinu chlorovodíkovou nebo sírovou. Vím, že to zní hrozně... když na jaře naliju do bazénu 2L kyseliny mám z toho divný pocit. *smich* Ale to prostě pH mínus ve velkém. Granule by mě vyšly mega draho.

Pokud chcete testovat vázaný chlor je nejlepší kapkový test, vydrží i pár sezón. Tento je dokonce i s pH, určitě přesnější měření než proužky.

Jaké hodnoty vody - vířivka a kolik soli? #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]