Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy odzimovat bazén?

Od: bazenar odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
rád bych se zeptal, kdy odzimovat zapuštěný bazén. Teplota vody je cca 13°C což je už docela dost, i když je venku fakt kosa. Našel jsem informaci, že bazén je dobré odzimovat v cca půlce dubna, když má voda 15°C.

Náš bazén byl sice správně zazimovaný, ale asi příliš brzo a máme fantasticky zelenou vodu...

Nerad bych teď na jaře nechal řasu vesele růst, ale je mi jasné, že s prvním spuštěním čerpadla pak už bude hrčet do konce sezóny, což jsou zbytečné náklady, když koupání teď nehrozí.

Chci se zeptat, jak to děláte vy?

Děkuji

Kdy odzimovat bazén?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mh
hodnocení

4x

Bazén máme zakrytý pouze sítí proti padání listí a voda v současnosti nemá vadu. Jakmile zjistíme, že se na dně začíná objevovat zelená řasa, což nyní asi bude brzo vzhledem k narůstajícím teplotám, doplnímne vodu, vysajeme, doplníme chemii a dáme letní plachtu. Necháme v době nočního levného el.proudu filtrovat. Jednou týdně plachu svineme a podíváme se, jestli ve vodě neplavou utopené žáby, žížaly, slimáci a pod. Na podzim se nám osvědčilo přidávat kvalitní zazimovací přípravek, který brání vzniku nehezkých špinavých pruhů na stěně bazénu v místě, kde končí voda.

Na takhle zelenou vodu, jak je na snímku, se použije chlorový šok.

kenav
hodnocení

0x

A byl bazen zakryt cernou plachtou?

bazenar
hodnocení

ne, bazen je pod krytem. :)

bazenar
hodnocení

Vodu jsem včera už doplnil - měla 17°C a začala ještě více zelenat. K mému překvapení je voda hezká a řasa je vyloženě jen na stěnách bazénu. Hodně vysál vysavač a zbytek snad vyčistí filtrace. Po 24 hodinách je to už minimálně o polovinu lepší. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]