Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
po přestěhování řeším úpravu dílny - původně maštal pro dobytek. Rozměr cca 3,5 x 5,5 metrů. Co mne trápí je podlaha. Tato je provedena z betonu a někde se již i tento drolí a jsou zde vytvořeny kanálky pro odvod močůvky. Kanálky jsem zatřel polymercementovým můstkem a přebetonoval, ale samozřejmě napojení jednotlivých ploch není ideální. Proto mne napadla možnost aplikace dvousložkové podlahy. Nejedná se o obývák,... tj rovinnost či estetika není to prvořadé. Spíše mi jde o přetažení přechodů, sjednocení povrchové úpravy s tím, že se nebude drolit horší část betonové podlahy. Bohužel dvousložkové stěrky jsou poměrně drahé, ale což... Ještě mne napadla varianta přimíchat do epoxidu jemný písek, který by zvýšil objem hmoty a možná by i vytvořil neklouzající povrch. Máte někdo s takovouto aplikací zkušenost?
Děkuji za případné "rozumy".
Ty epoxydové aplikace většinou provádí firmy ale existuje např. materiál Piedra, který vypadá jako kamenný koberec. Rozmícháte epoxyd a do něj přimícháte drobné kamenivo, 2-5 mm. Na 1m2 to tuším materiálově vyjde na 333 Kč při 1cm tloušťce. Celkem cca 6400 kč. Výhoda je , pokud máte el.míchadlo, ocelovou kletovačku, tak to zvládnete udělat sám bez cizí pomoci. Prodává se to jako sada 26 kg materiálu. Kbelíky s epoxydem a pytlík suchého štěrku.
Do dílny na podlahu epoxidovou pryskyřici? To se mi nezdá jako dobrá volba.
Já bych ten beton který tam je, zdrsnil třeba sbíječkou. Tím bych narušil horní vrstvu a na očistěný beton bych udělal další vrstvu betonu. Pak už záleží pouze na tobě jakou tam dáš vrstvu. Jestli to chceš i zpevnit, tak by mohla pomoct kari-síť.
Beton je odolný a když ho nezahladiš, tak bude i protiskluzový.
zdravim, uvazuji, ze dam do zahradního domku betonový potěr a na to epoxidovou stěrku + sokl. Bohuzel nevim, jak udelat ten sokl, firma co mi delala garaz s epoxidovou sterkou (nebyl jsem doma), tak tusim, ze natirali nejake drevene/drevotriskove ci podobné lišty, které přilepily na zed a garaz vyleli sterkou a mám z toho krasnou vanu po celé garáži. Něco podobného si chci udělat na zděnném zahradním domku, ale nevím, jak na ten sokl, poradite nekdo?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.