Nejste přihlášen/a.
Mám venkovní svítidla, takové přisazené, které jsou zároveň s trávníkem. Přemýšlím jak je mám osadit?
Existuje nějaká speciální krabice? A co spoj?
Za každou radu děkuji.
Podobná světla jsem montoval a měla "dole"vývodku a nebyl problém vyvrtat vedle stupňovitým vrtákem další díru pro další vývodku potřebného rozměru na další kabel. S těmi světly byl neustále problém s kondenzací nebo zatékáním vody i když jsme je všude "silikonovali". Pro rozbočení kabelů v zemi je např. toto tipa.eu/... nebo gelové spojky(dražší). Můžeš případně i v blízkosti použít acidurku, uvnitř vodiče spojit třeba v kovové části "čokolády", vše zalít nějakou hmotou např. na bázi pryskyřice, asfaltu, tavné plastové hmoty, případně přímo k tomu určený gel a schovat krabičku mělce "do hlíny". Osobně bych si podobná světla nikam nedal z důvodu, že neosvětlí cestu, svítí do očí, jsou s nimi potíže a jsou tak na osvětlení keře, stromku, stromu nebo sošky v létě, ale na osvětlení příjezdové či pochozí cestu k domu to rozhodně podle mě není.
instalace je na vás, od novodurové trubky zabetonované až po kvovou trubku, tohle vám nikdo asi neporadí jak to dát do země, vím my jestli to půjde do trávníku nebo do betonu?
V Penny marketu jsem před časem koupil hračku , zahrádkový plůtek se světýlky.LED řetěz se solárním panýlkem.Zaujal mě natolik,že tímto světlem osvětluji balkon.Asi bych jinak osvětlení detailů zahrady neřešil.Tahat někam kabel,mít problém s utěsněním a izolací a používat drahou energii.
I ve specializovaných prodejnách jsou k dispozici solární svítidla i vyšších výkonů.
JABRAKA
Teď se nezlobte, ale tato rada mi příjde naprosto zcestná.
Kabely jsou již vytažené. Světla nakoupené.
Porovnáváme neporovnatelné - opravdovou součást elektroinstalace s možností regulace a dalšího nastavení s čínskou náhradou, která v reálu vůbec nesvítí a ze zkušenosti ta solární je opravdu jen pro zlost a naprosto vyhozené peníze.
Když to budeme brát takto, tak můžeme skončit i u toho, že vlastně se dá svítit mobilem.
Ta srandovní bludička má patici GU 10, tedy lze osadit ledku 7W a ta má ekvivalent 60W halogenu. Tak zase prrrrr.
Sice jsme od původního tématu odbočili... ale ta LEDka je zdroj světla u tohoto svítidla s údajně vyšším výkonem. Všechny tato čínská solární svítidílka jsou úplně stejná - panel a hned pod ním LEDka jen velikost a tvar svítidla je vždy jiný. Cena je slušný přepal - na čínské tržnici to stejné kolem 50-90Kč. Nejdražší na tom je ta dioda za 4Kč, která i na té fotce tam je teda napájená slušně naprase.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.