Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit ucpané dřezy

Od: wamp® odpovědí: 12 změna:
Zdravím.
Potřebuji vyčistit ucpané dřezy od olejů a dalšího s prominutím svinstva.
Je to v obchodě (bistru) po nájemnících.
Ocet nepomohl, soda také ne (slabý odvar :(
Kyselina chlorovodíková také ne :(
Poraďte, co s tím?
Děkuji moc.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger*
hodnocení

7x

Už si připadám jako prodejce tohoto - drogerie.cz/... - furt to propaguji,ale jsem s tím prostě spokojen. Opravdu podle návodu,umí to nepěkné věci. Když se to přežene,bude z bistra plynová komora a z odpadů minisopka...

hodnocení

Pane Berger, děkuji i Vám za tu časovanou bombu.
Nechám si ji v záloze.
Ráda bych, aby obchod zůstal pokud možno celý *smich*
*palec*

Dobrý den. Mě tenhle přípravek Stura- facile věnoval kamarád instalatér. Ona tam tedy byla asi čtvrtina obsahu, později jsem si koupil nový. Měli to v Hornbachu, ale sehnat se to dá i jinde. Někomu jsem to také radil tady na Poradně, ale už je to dlouho. Jenom zdůrazním- opatrně, opatrně, opatrně. Jednou se mi ale odpad ucpal úplně a nepomohlo ani tohle. Pak už jsem musel zavolat instalatéra a ten to prošťoural elektrickým pérem.

@gamapolis

řeší se to tu pořád - veškeré čištění je dobré dělat preventivně, pokud už je odpad totálně ucpaný pak nejdřív pružinu a pročistit mechanicky. Občas nepomůže ani ta kyselina a pak je radost se v tom hrabat

hodnocení

4x

Hydroxid sodný, případně instalatérské péro. V nejhorším případě kladivo a majzlík.

doplněno 01.04.20 11:32:

Tak pokud už to máte va takovémhle stavu, tak už nic jiného než majzlík nepomůže. Je to litina od běžného kuchyňského dřezu (cca 85 let stará). A budete se možná divit, i touhle rourou to do poslední chvíle lehce odtékalo.

Jak vyčistit ucpané dřezy
hodnocení

Díky, hydroxid sodný mně nenapadl *palec*
Majzlik a kladivo?
Jenom to nééé!

fugass*
hodnocení

3x
Jak radí magdon. Nalijte teplou vodu do dřezu, stačí trošku aby zůstal mokrý. Pak nasyote hydroxid (maji snad v každé drogerii) a po 5 - 10min zalijte vařící vodou. Pozor bude to nejspíš prskat.

hop®
hodnocení

2x

Mám dobrou zkušenost s touto chemií...

hodnocení

Hope, díky, koupím a modlete se se mnou, aby to zabralo *modla*
Zkusím vše, jen aby se to nemuselo sekat. :(

hodnocení

1x

Ještě než začnete čistit chemií, zkontrolujte sifon, odšroubujte a odpojte dole pod dřezem a pročistěte mechanicky a propláchněte. Na některé nečistoty je i louh sodný krátký.

hodnocení

0x
Jestli odpad alespoň trochu odtéká tak se nechá chemií většinou vyčistit.
Co se použití hydroxidu týče, tak kolikrát je lepší ho rozmichat s teplou vodou v kýblu a to potom nalít do odpadu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]