Nejste přihlášen/a.
Já už vyměnil 3 bojlery a vždy jsem ty italské nebo jiné pojistné ventily zahazoval.
Ten, který funguje dělají slováci.
Slovarm Myjava duckduckgo.com/...
nebo ten starší model, stále dobrý a nadčasový kvalitou T 1847 (bílý)
Špatný pojistný ventil je ten, který stále prokapává vodu "přepadem"přes tlakový ventil.
Vyjímkou je jen vysoký tlak ve vodovodním řádu (bydlení poblíž vodojemu).
Pojistné ventily mají zpětnou klapku, která zajišťuje, aby voda tekla přes ventil do bojleru, ale při přetlaku v bojleru vlivem natápění vody (teplá voda nabývá na objemu) se tlak netlačil do řádu a stoupaček, ale aby se zasekl o zpětnou klapku v pojistném ventilu a ufoukl tlak ve formě pár desítek ml vody ven z ventilu do odpadu.
Ideální je zkombinovat z pojistným ventilem expanzní nádobu, která tlak bude vyrovnávat a nebude tolik ukapávat přetlak ve formě vody z ventilu ven (úspora vody).
Bez expanzky u zdravého ventilu každý den vyteče cca 1litr vody do odpadu. Za rok 365 litrů vody.
U vadného ventilu proteče odpadem daleko více litrů vody. Proto je potřeba mít kvalitní ventily a pravidelně je kontrolovat, zda neprokapávají v době, kdy bojler netopí.
Dobrý den,z Vašeho dotazu mi připadá,že jste pojištovací ventil namontoval obráceně.Ventil musí být namontován,tak
aby šipka na ventilu byla ve směru pohybu vody.
Pojištovací ventil slouží jenom k tomu,aby odpustil z bojleru objem vody o který se zvětšší zahřátím.S napouštěním
nemá nic společného.Pokud jde o anketu,to už Vám sdělil kolega @satam.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.