Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skladba podlahy

Od: hava1 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den prosím o radu, jaká by měla být skladba podlahy..

Jedná se o přístavbu je tam cca 60 cm vysoký sokl)podezdívka)...

1) je tam udělaný první beton a co teď by mělo být dál?

2) lepenka

3)mezi dřevěný rošt dám 9cm čedičové tvrzené vaty/jak daleko od sebe?/

4)parotěska nebo paropropustní folie?

5)druhý rošt /jak daleko od sebe/

6)OSB deska nebo podlahové palubky

Může to takto být?

---je to velká hloupost pokud bych položil podlahové hadicové topení pouze na folii, pod OSB desku?

děkuji za radu :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek*
hodnocení

1x

na podkladní nebo deskový beton asfaltová hydroizolace...polystyren a zalít betonem

petann
hodnocení

0x
Dobrý den,
Rád bych poradil, ale nějak se nechytám ve Vašem návrhu podlahy (beton, lepenka, dřevěný rošt, atd...) možná by se (i pro ostatní rádce) hodil nějaký nákres, nebo fotka současného stavu. Popis plánované realizace máte udělaný hezky, ale musí být k něčemu (foto, nákres).
Hezký den

hodnocení

0x

Vůbec bych nedával rošt ani parotěsnou zábranu, když si to dáváte na terén. Hydroizolace ano, pak tepelná izolace a na to rovnou desky OSB křížem. Je to certifikovaný systém firmy ISOVER.

doplněno 30.03.20 11:03:

Tady jsem vyhledal nějakou realizaci podlahy pro pasivní dům. Vy jen dáte menší tloušťku.

isover.cz/...

jabraka*

OSB podlahu jsem realizoval ve dvou bytech.I když v patře.Vyžaduje ještě stěrku,nebo lakování.Podlaha na "hlíně" vyžaduje určitě zpevnění vrstvou drobného štěrku jako drenážní vrstvu,pak cementový potěr a hydroizolaci.ta je přetažena až na stěny.pokud počítáme s podlahovkou,pak 25 cm polystyrena systémovou desku.Bez podlahového topení stačí 15 cm EPS a nášlapná vrstva RIGIDUR sádrovláknitá podlaha.Položení dvoudesek a slepení zvládne i laik.Má to výhodu proti OSB,že je povrch dokonale hladký.Lze ihned lepit VINYL lamely,nebo koberec,případně lino.

JABRAKA

Hadicovéí topení je dobré zalít ahydritem. Když si dáte jen OSB desky, tak musíte zvolit kratší vruty,aby jste se neprošrouboval do topného hada. Osobně bych doporučoval anhydrit místo OSB. Bude lepší přenos tepla. OSB deska vám teplo utlumí.

Ano, Rigidur je také vhodná varianta, vhodnější než OSB pro podlah.topení

hava1
hodnocení

aha...takže bych mohl použít šedý fasádní 70 polystyren na které bych dal OSB křížem? Do polyše bych udělal žlábek kudy bych sunul topení..Bude stačit tak 9-10cm? zbyly mi z fasády.

...Teď mluvím o polyši...ale čedičová tvrzená by tam mohla být také?

Ještě mám dotaz...Místo lepenky, bych měl raději použít hydoizolaci? a mám použít dvojsložkovou a nebo by stačí jednosložková..

...pokud bych použil tu hydoizolaci... čím mám nejprve spodní beton napenetrovat, pokud je to potřeba ..díky :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma osb podlaha

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]