Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, předělávám půdu na chalupě v podkroví, kde z povalového stropu jsem odstranil hliněnou mazaninu s plevami (byla těžká a nerovná). Místo ní jsem nasypal Liapor frakce 1-4mm a chci dát OSB desky 4PD 15mm ve 2vrstvách a na to krytinu (lino nebo koberec) možná je i plovoucí podlaha. Mám ještě desky Adipan pod plov.podlahy proti kročej.efektu. Chci se zeptat je-li tato skladba správná a kam umístnit desky Adipan tl.5mm. Ještě bych měl dotaz kam až dotáhnout OSB desky, zda až k pozednici nebo jen za pomyslnou budoucí svislou příčku ze šikminy střechy (bude ze sádrokartonu).Tyto svislý příčky udělají sádrokartonáři až prý budu mít podlahu. Jinak přízemí pod touto budoucí místností je obývané. Děkuji za případné rady a názory.
Zdendo, skladba podlahy je možná, přesněji není nic špatného na ní. Jen vidím problémek (třeba se mýlím) v prostoru za příčkou až k pozednici. Tam hrozí tepelný most. Jak to máte vymyšlené?
na chalupu asi jo. Pro trvalé bydlení bych asi dumal víc nad přenosem hluku dolů. Jinak prostor mezi příškou v šikmině a pozednicí mi sádrokarotář navrhoval vyplnit izolací jaká bude v šikminách a stropech, prostě tam jen položit balík izolace jen z něj sundat igelit.
Nevím zda je to tak dobře ani nevím zda příčky přikotvit k původním fošnám nebo až nové podlaze, po krajích bych asi nechal mazaninu a půdovky. Stejně i trámy jsou most protože jsou ve zdi, nebo ne?
Alfe, většinou spolu souhlasíme, ale:
"na chalupu asi jo." ale jednou tam bude i na delší čas jak víkendy.
"na chalupu asi jo." souhlasím, musí tam být (zkrátka izolace kolem dokola na studené straně objektu! )
"po krajích bych asi nechal mazaninu a půdovky" tak ne! půdovky prodat!
"Stejně i trámy jsou most protože jsou ve zdi, nebo ne" správně, proto se musí zateplit, aby nekondenzovala voda.
Na okraj, jinak to bude u objektu, kde se topí kaborkami, nebo plynem, ustředním topením a podobně.
Čekal jsem,až dojdou všechny návrhy a jsem tady opět s návrhem na podlahu se sádrovláknitými deskami.Zase je tu porovnání vlastností OSB desek a podlahových desek Rigidur.Zvláště,když jde o kročejovou a průzvučnou izolaci.V půdních prostorách bych také preferoval i jeho ohnivzdornost.Nakonec je výhodná i cena.Podlaha se klade jako plovoucí,na izolační desky typu HOBRA a oddělená od stěn zapěněnou dilatační mezerou.Tato sklatba je nejlepší,co zatím je vymyšleno.Osobně jsme byli při pokládce hotovi za odpoledne a mohu to jen doporučit.
JABRAKA
doplněno 12.01.10 13:43:Odkaz na podlahy jsem už uveřejňoval,tak ještě jednou.
JAB
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.