Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o pomoc, nevím jak z těchto údajů na přijímači HDO zjuistit kód, nebo povel, který by mi poté zjistil časy vysokého a nízkého tarifu. Také tyto údaje potřebuji k zavedení do nového bojleru, který poté umí sám spínat ohřev vody dle nízkého tarifu. Děkuji za pomoc. Přikládám foto přijímače HDO, jiné údaje na něm nejsou a z nich jsem to přes veškerou snahu tomu věnovanou neujistil. Děkuji.
Mělo by to být jedno, kdo je dodavatel; časy nastavuje distributor, ve vašem případě ČEZ Distribuce, už podle znaku na HDO...vidíte to třeba na příkladu VEMEX Energie...ale vám tam chybí text povelu, nebo alespoň kód, případně kód povelu (stačí i jeden úd/... Zadáte kraj,...Znáte číslo odběrného místa? Je na faktuře...a pokud se přihlásíte (registrujete) na Čez Distribuce a zadáte potřebné údaje, zjistíte bližší info o HDO, tarifu (ten je i faktuře)...alespoň tak by to mělo být, momentálně nemáme HDO, ale už jsem to řešil...
Sepne teď ve 22:25 do 24:00? Předtím 13:25 do 16:25? A ráno od 00:00 do 3:25? Jedná se o So a Ne, přes týden je to jinak...Zkusím vložit odkaz..
Není to ono...přečetl jsem čárový kód a je to 9SP8V1 (ale to je na nic) a pak kód 128, a zadáte ještě území, SEVERNÍ Morava...do odkazu výše ...a je to
Ano, tuto stránku ČEZu jsem dnes viděl mnohokrát, když jsem se pokoušel vyluštit ten kód, ale bezúspěšně... Taky jsem se někde na www ČEZu registroval, ale tuším je to jen pro ty, kteří mají u nich smlouvu o dodávkách ...
Píšete, "není to ono"... Nyní to nechápu... kód jsem zadal, tarify tam jsou, ale ukazuje to sazbu D26+AKU a my máme D25.. tak nevím, jestli je to správne... a kde jste prosím našel ten kód 128?
Psal jsem ...není to ono...nezůstaly tam zadané hodnoty...tak proto. Odkaz je správný, po zadání kódu 128 a Moravy je to v pořádku. A na kód jsem přišel tak, že jsem apkou načetl čárový kód na HDO, na fotu, které jste vložil...výsledek: 9SP8V1, Code 128..takže tak...a D25 má stejné časy jak D26, a další, viz štítek HDO
Včera v noci jsem ještě psal email na ČEZ distribuci a dnes ráno mi přišla odpověď...
"Vážený pane, reagujeme na Váš e-mail 28. 3. 2020 týkající se časů spínání nízkého tarifu (HDO) u
odběrného místa na adrese... s číslem elektroměru ...
Časy spínání nízkého tarifu pro distribuční sazbu D25D:
Pondělí - pátek: 00:00 - 05:00, 15:00 - 18:00, Sobota, neděle, svátky: 00:00 - 05:00, 15:00 - 18:00
Na Vašem odběrném místě je inteligentní přístroj HDO, který funguje v režimu spínacích
hodin. Časy spínání jsou nahrány "napevno" a na spínacím prvku je trvale nastaven
středoevropský (zimní) čas."
Tak teď jsem z toho jelen...
Proč jelen? ČEZ to píše jasně: Tvé HDO má pevně nastavené časy a spíná v době 0:00 - 05:00 a 15:00 - 18:00 každý den. Navíc nepřepíná na letní čas, tedy i v létě jede ve středoevropském čase. Nic jiného za tím nehledej
Jelen proto, že kolega v předchozím příspěvku našel ten kód, který po zadání na www ČEZu říká něco jiného... Ale asi byl ten kod tedy špatný a možná to proto vysvětlujem, proč na přijímači HDO nemám ten kód viditelně napsaný...
Jinak napevnu tedy chápu dobře, jako vy, jen jsem o tom nikde na netu nečetl... Díky všem za reakce.
Kód HDO budete muset zjistit od vašeho dodavatele. Správně by měl být vylepen na štítku podle přiloženého obrázku.
Nevím, jak pro vás, ale pro mě je dodavatel elektřiny a distributor jedno a to samé (ČEZ, E.ON, PRE, Bohemia Energy apod.). Správce sítě chápu v jiných souvislostech jako správce počítačové sítě.
@mytrix: Děkuji za informaci, zase jsem o něco chytřejší. Vzhledem k tomu, že mám x let jednoho dodavatele, který je tedy zároveň i distributorem, nikdy mě tyto detaily nezajímaly. Dík.
Děkuji za rychlou reakci. Myslel jsem si, že tam asi není, díval jsem se na internetu na hodně obrázků... Ještě jedna věc, píšete dodavatele, ale měl by mi to říci distributor, tedy správce sítě ne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.