Indukční varná deska je zapojena dle návodu.Při zapnutí jističe, spadne pr. chránič.Zapojeny jsou 2f +pracovní + zž.Prosím o názor proč se tak děje.Moc děkuji M.P.
Tak klema mezi N a PE v žádném případě nepatří a nikdy nesmí!
berger*
Honzas1,asi mi to už nemyslí,ani Vám nerozumím. Kdo píše koninu? 6 je PE,samostatná. 4 je N a měla by být asi klema 4-5. Ferax vidí klému 4-6,což by bylo špatně,ale kde ji vidí? Nebo se blbě dívám?
Ja ji taky nevidim a to snad ani nikdo nemuze rict nahlas, protoze jestli to tak nekdo zapoji, tak nema ve svem vlastnim zajmu do elektriky vubec vrtat. Z vyroby to tak určitě predmontovane byt nemuze ! A jestli jo tak, tak uz to radeji nekomentuju. Klemy pokud vim tak se davaji jen v pripade jednofazoveho privodu-proklemuji se. Byvaji tam spojene nuly ale ja to mel treba original dva modre zakrimpovane v jednom ocku. Kdyby to vyrobce dal zvlast, tak by tam logicky klema byla ale nemyslim si ze by to byl duvod pro shozeni ficka.
berger*
Jo tak,já se lekl,že jsem něco zkonil já a nevěděl,co... Tazatel/ka tu otázku dal/a dvakrát,v té druhé bylo schéma. Už to nemohu najít,asi to mázli. Mělo by to jet na dvě fáze,L1 na 1,L2 na 2. Dál v tom schématu byla N na 5 s klemou na 4. No a PE na 6. Nakonec zjistíme,že věšel obrázek a protlačil hřebík káblem...
Tak bohužel hoši, už tu není ten obrázek, zřejmě byl smazán. Z něj sem vycházel. Byl to duplikovaný dotaz, kde bylo pouze to schema. Tam bylo zapojení patrné.
Tak ještě jednou, na tom schematu, které zde bylo jen krátce, bylo zapojení tak, jak jsem to popsal. Na obrázku výše, mám pocit že vidím zvenku klemu. Tak jak ukazuji na kopii obrázku šipkou. Možná se pletu, že to je nějaká hrana. Škoda, že už tu to schema není, hledal jsem ho někde na webu, ale bohužel.
berger*
To schéma mělo označení 400V 2N. Trochu mě dostává,že na tom schémátku nebylo proklemováno 2+3,na jiném,stejně označeném,ta klema je?
Dejte sem konečně typ varné desky nebo vyfocené schéma, zatím je to pořád jen hádání. A vodiče v předchozí otázce (3f + PEN) neodpovídají zapojení v této otázce (2f + N + PE)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.