Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Varná deska se vypne dříve než se nahřeje

Od: icq® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

desku dám na maximum (stupeň 5), deska se za pár sekund vypne, plotýnky teplé. Po chvíli se zase na pár sekund zapne a poté se opět vypne. Plotýnky jsou jíž zahřáté. A takhle stále dokola. Děkuji za radu.

Video s problémem zde:

streamable.com/...

doplněno 25.03.20 15:01:

Nejedá se o indukční desku.

doplněno 25.03.20 19:29:

Jedná se o tuto desku, oprava nemá smysl, ale zajímá mě v čem by mohl být problém:

ikea.com/...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

no a co by to mělo dělat? když tam nemáte nádobu? takto to funguje i s nádobou akorát v delším intervalu..

icq®
hodnocení

S hrncem se to chová stejně. Jídlo se na tom uvařit dá, ale trvá to 2x delší dobu. Deska prostě 5 let fungovala a teď začala zlobit.

111®
hodnocení

0x

že se nejedná o indukční desku je vidět na videu...a jak to funguje na jiném stupni než 5? Indukční deska nežhne...

hodnocení

0x

A to má být problém? Tak to nahřívá normálně

Tak moje to nedělá, ale všiml jsem si u některých sporáků, co mají řídící elektroniku, že to takto vypíná při zapnutí více plotýnek. Vám to zřejmě vypíná až moc a už při zapnutí jedné plotny. Vypadá to na závadu

hodnocení

0x

Problém to určitě je, ale zkusila jste zapnout plotýnky napříč? Ne ty vedle sebe, jednu vlevo dole a druhou vpravo nahoře. A dát třeba jiný stupeň ohřevu. Také se mi tohle stalo se sklokeramickou deskou. Už ji nemám, ale řešila jsem to tímto způsobem, než jsem si pořídila indukci. Ale byla určitě vadná tadeska. Já už jsem to tenkrát nezkoušela řešit, protože už jsem ji nechtěla. Ale zkuste to, jestli Vám to třeba na chvíli nepomůže, než budete moci sehnat opraváře.

No já bych řekla, že problém také může být v tom, že je nějaký špatný kontakt v zapojení. Za tu dobu se mohlo něco uvolnit. Ale nejsem elektrikář, je to jen takový dohad. Třeba se to na chvíli spojí a zase odpojí a tak kolem dokola. A jestli je to tak, tak byste ani nemusel kupovat novou desku, jenom zavolat elektrikáře, aby zkontroloval zapojení desky, jestli se tam něco neuvolnilo.

hodnocení

0x

To, že sklokeramická deska na chvíli vypíná i na nejvyšším stupni, je normální.

hodnocení

0x

Jste si jistá(ý), že to tak nefungovalo i dříve? Plotýnky mohou být chráněny bimetalem proti přehřátí. Takže pokud tam nemáte nádobu, ochrana plotýnku vypne. Vím, že když jsem měl ještě sklokeramiku, tak na plný výkon bez nádoby se to chovalo podobně, akorát u mě vypnulo jen část topné spirály.

hodnocení

0x

Možná Vás mate to, že deska není hned horká. Ale to je cílem. Dole se rozžhaví spirála a ta září skrz sklo na hrnec. Ten záření pohltí a tím se ohřívá. Ideální by bylo, kdyby sklo záření nepohlcovalo vůbec.

jirkazxc
hodnocení

0x
Nemuze byt treba spatne nainstalovana? V rozporu s instalacnim manualem.
Napr. indukcni varna deska musi mit pod sebou misto aby se neprehrivala. U sklokeramicke ale nevim.
Radej si to zkontrolujte, at neodrovnate pripadne novou desku.

Nemá novou desku. Paní ji má už pět let. Píše to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]