Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je toto benátský štuk?

Od: denny276® odpovědí: 10 změna:
Zdravím Vás, moji milí *slunce* Zřejmě jsem se předvedla v celé své blonďatosti.Řemeslník mi tvrdil ze umí benátský štuk a ukazoval mi obrázky. Ok něco málo o tom vím. Vím,že se tahá ve velmi slabé vrstvě. Jemu nevyšel materiál - chybí mu dva kýble (ok,tohle řešit nebudu- neboť jsou s tím samé problémy). Ale štuk na obrázku, co mi ukazoval - vypadal jako mramor. Né jako mraky, ne jako nic jiného. Mramor. Tato vrstva ještě přijde ještě ošetřit nějakým voskem- je to v koupelně. Ale chtěla bych vědět- je tato struktura a provedeni v pořádku? Uvědomuji si, že z fotek toho moc poznat nejde..Ale kdyby přeci jen..Mě totiž tento efekt připomíná ušmudlané lepidlo.. pardon.
Je toto benátský štuk?
Je toto benátský štuk? #2
Je toto benátský štuk? #3

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fugass*
hodnocení

2x
Z fotek těžko posoudit. Benátský štuk je jakoby imitace mramoru. Ty mramorové efekty vzniknou v poslední fázi,,tahání" štuku a ty tady moc nevidím, ale fotka možná klame. No, nechte se překvapit. Možná efekt vyleze po leštění. Vosk může být aplikován jako finále.
hodnocení

Mě to právě rozhodilo,že to není mramorové a to už je třetí vrstva. Zatím mi to efektem přijde fakt jako popatlané a ušmuckané lepidlem a že je to i ve velkých vrstvách, jak si přimazával,aby to nebylo tmavé. A ty tahy viditelné mě tam iritují.. Dodělané to snad bude příští týden. Nebudu zatím stresovat a pokusím se mu věřit *smich* Ale nevím, nevím. Už mi to po předchozích zkušenostech asi dost dobře nepůjde *nevi* Děkuji za názor a budu čekat na tu poslední vrstvu,která snad vše zachrání;)

hodnocení

1x

Když mrknete na stavebni-servis.eu/... na ty videa, tak tam to v jedné fázi vypadá velice podobně vašim fotkám.

jabraka*
hodnocení

0x

Spíše než benátský štuk,je to betonový štuk.benátský prolíná dvě barvy stěrky a nakonec je vyhlazen do lesku,dokonce odolává vodě.Dává se vrstva vysýchavého oleje.Syn si takto vystrojil halu před obývákem.

JABRAKA

hodnocení

0x

Jako benátský štuk to nevypadá. Ten je úplně hladký a imituje mramor. Toto se nepovedlo a zeptal bych se , co je to za hmotu, jestli je určená pro vytvoření benátského štuku. Spíš mi to přijde jako zbytek materiálu z povrchu, který měl imitovat beton a to je úplně jiná hmota, která není hladká.Jestli jste viděla práci řemeslníka, tak špachtle na benátský štuk má kulaté rohy. Tahy špachtlí neimitují mramor. Je to děs.

fugass*
Ještě to není hotové. Ale je pravda, že při 3.vrstvě už by mramorové rysy byly vidět.

Tím finálním voskem se to nesrovná

hodnocení

Objednal si to zedník sám. Je to Marmolin Decor a Marmolin Shine.
hodnocení

A má tam Jub akrylatovou emulzi..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]