Zdravím Vás, moji milí Zřejmě jsem se předvedla v celé své blonďatosti.Řemeslník mi tvrdil ze umí benátský štuk a ukazoval mi obrázky. Ok něco málo o tom vím. Vím,že se tahá ve velmi slabé vrstvě. Jemu nevyšel materiál - chybí mu dva kýble (ok,tohle řešit nebudu- neboť jsou s tím samé problémy). Ale štuk na obrázku, co mi ukazoval - vypadal jako mramor. Né jako mraky, ne jako nic jiného. Mramor. Tato vrstva ještě přijde ještě ošetřit nějakým voskem- je to v koupelně. Ale chtěla bych vědět- je tato struktura a provedeni v pořádku? Uvědomuji si, že z fotek toho moc poznat nejde..Ale kdyby přeci jen..Mě totiž tento efekt připomíná ušmudlané lepidlo.. pardon.
Z fotek těžko posoudit. Benátský štuk je jakoby imitace mramoru. Ty mramorové efekty vzniknou v poslední fázi,,tahání" štuku a ty tady moc nevidím, ale fotka možná klame. No, nechte se překvapit. Možná efekt vyleze po leštění. Vosk může být aplikován jako finále.
Mě to právě rozhodilo,že to není mramorové a to už je třetí vrstva. Zatím mi to efektem přijde fakt jako popatlané a ušmuckané lepidlem a že je to i ve velkých vrstvách, jak si přimazával,aby to nebylo tmavé. A ty tahy viditelné mě tam iritují.. Dodělané to snad bude příští týden. Nebudu zatím stresovat a pokusím se mu věřit Ale nevím, nevím. Už mi to po předchozích zkušenostech asi dost dobře nepůjde Děkuji za názor a budu čekat na tu poslední vrstvu,která snad vše zachrání
Spíše než benátský štuk,je to betonový štuk.benátský prolíná dvě barvy stěrky a nakonec je vyhlazen do lesku,dokonce odolává vodě.Dává se vrstva vysýchavého oleje.Syn si takto vystrojil halu před obývákem.
Jako benátský štuk to nevypadá. Ten je úplně hladký a imituje mramor. Toto se nepovedlo a zeptal bych se , co je to za hmotu, jestli je určená pro vytvoření benátského štuku. Spíš mi to přijde jako zbytek materiálu z povrchu, který měl imitovat beton a to je úplně jiná hmota, která není hladká.Jestli jste viděla práci řemeslníka, tak špachtle na benátský štuk má kulaté rohy. Tahy špachtlí neimitují mramor. Je to děs.
fugass*
Ještě to není hotové. Ale je pravda, že při 3.vrstvě už by mramorové rysy byly vidět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.