Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motorová pila nestartuje

Od: nun1 odpovědí: 9 změna:

Hezký den, po zimě jsem vytáhl motorovku, ovšem nejde nastartovat. Vyndal jsem svíčku a očistil ji, ale stejně nic. Ba co víc, při zatažení šňůrou motor klade odpor a nejde s ní pořádně škubnout. Když svíčku vyndám, tak odpor neklade a jde normálně.

Kde se stala chyba prosím?

doplněno 24.03.20 18:05:

Pila McCulloch MAC 740. Přes zimu v ní byl zbytek benzínu, ten jsem vyměnil za čerstvý. Olej na řetěz nějaký bio, svíčka byla při prvním vyndání suchá, když ji ale vyndám teď, tak je lehce mokrá.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

0x

Přívod paliva zalepený biosr...ložkama?

Hoď sem detaily - jaká pila, skladovaná nasucho nebo s benzínem plná nádrž/ poloprázdná, jaký olej na řetěz (minerál/ biolepidlo)

Svíčka byla suchá nebo mokrá? Pokud to nahodíš, tak pozor na chudou směs (zadírání) příznaky nejde za plynem + vysoký volnoběh.

olinl
hodnocení

0x

Osobně bych vymontoval svíčku a vyzkoušel jestli při zatažení za provázek při startování hodí jiskru. Pokud se jiskra objeví, tak bych přes jiskřiště svíčky "přejel" plamenem hořáku propanbutanu-stačí minutka menším plamenem, aby se prohřála a spálily případné usazeniny. Pokud nenastartuješ, vyčisti karburaci. Benzín s biosrač..i po odpaření zanechává lepivou hmotu, tu je potřeba rozpustit ideálně benzinem s aditivy nebo čistým benzinem.

nun1
hodnocení

Což o to, svíčku očistím a nebo vyměním. Ale než jsem ji vyndal, tak šlo za šňůru normálně zatáhnout. Jak jsem svíčku očistil a vrátil, tak už nejde vytáhnout a kope zpátky.

asd1

Do válce ti nic nespadlo? Kopat zpátky může při posunutým zapalování kdy pálí dřív než má.. Komprese klade odpor, ale to asi znáš.. Bisr. v benzínu umí zalepit jak filtr tak trysky v karburátoru (proto poznámka o chudé směsi - přicpaná tryska = málo benzínu, takže pila sice jede, ale když si toho nevšimneš a budeš s tim řezat, tak jí za pár minut zadřeš *smich*).. Vcelku dobře čistí VIF do benzínu, funguje i jako stabilizátor paliva a trochu maže = tim nic nezkazíš..

Zkus válec jestli tam něco neni spadlýho, svíci jestli dává jiskru (i když venku pálit může, ale ve válci pod tlakem nemusí), pak stříkačkou foukni trochu benzínu do válce.. Když pojede tak je to na přívodu paliva.. Příště ukládat vyjetý do sucha, příp. na občasné použití je dobrý Aspen místo benzínu.. Bioolej na řetěz taky před delším uložením propláchnout minerálem (taky umí udělat ekolepidlo a pak nemaže nebo se rovnou očeše náhon čerpadla *smich*

nun1
hodnocení

Nespadlo mi tam nic. Bez svíčky jde šňúra normálně vytáhnout, píst se pohybuje. Jak tam dám svíčku, šňůra se při škubnutí vytáhne tak 10cm a zpětným rázem se zas vrátí. S motorem to prostě nehne.

Napadá mě, jestli jsem nepřesytil motor benzínem, jak jsem zkoušel startovat a pumpovat. Mohlo by to být i tím?

asd1

Uchlastaná nechytne, ale kompresi bys normálně přetáhnul... Při uchlastání stačí vyndat svíčku, protočit motor (bacha na jiskru od svíce) nebo chvíli nechat odvětrat, pak vrátit svíci a startovat..

Start za studena sytič jen do prvního blafnutí, pak bez sytiče poloplyn.. Ale to snad víš..

hodnocení

0x

Tak pokud je komprese, má klást odpor (I když jsem už zažil u krovinořezu, že si nějaké vosičky udělali domeček ve výfuku a úplně ho ucpaly. Snad hodinui jsem se s tím m.., než jsem na to přišel.). A když cupujete bublinkou, tak benzín jde? Bohužel se biosložkami zasírá nejen karurátor, ale i sací filtrační kamínek a pak to prostě nebere benzín. A samozřejmě svíčka s kabelem položená na válci musí dávat jiskru.

doplněno 24.03.20 19:36: udělaly..
doplněno 24.03.20 19:36: udělaly..

priklad1*
hodnocení

0x

Pod oddělenou svíčku stříknout trochu benzínu. Musí chytnout. Pokud nechytne může být rozhozená jiskra. Nevím u pily, ale u sekačky běžná věc, pootočený. setrvačník. To je ovšem 4 takt.

asd1

Taky to jde, ale pokud na podzim jela a teď ne tak to není pravděpodobné, i když to kopnutí zpět příznak být může..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]