Nejste přihlášen/a.
Přivezli mi lednici Liebherr a nyní si prej mám nastavit, aby dobře stála. Vepředu jsou v rozích dva otočné čudlíky. Když točím klíčem doprava, tak v tom místě snižuji?
Stejně se mi to nějak houpe - doufám, že to je pružením, pérama a ne tím, že to mám křivě. Pořád to otáčím tam a zpět... bojím se, aby mi tak draha lednice dobře šla...
klíč je na spíše na dotažení matice, která je na šroubové nožce. Já to mám tak, že nejprve zběžně povolím matici (raději více) a potom otáčím nožkou (celou) až je lednice v rovině. Pak se vezme klíč a ta matice se utáhne k plechu lednice, tj. nahoru a tím se nožka jakoby zafixuje v nastavené výšce a nejde s ní již otáčet. Pravděpodobně jste to udělala špatně. Lednici nakloňte a otáčejte celou tou nožkou ke správnému nastavení výšky. Matice v mém případě jak popisuji je pouze tzv. "kontramaticí" nikoli aretační maticí. Aretací tj, ustanovením výšky je zde celá ta nožka. Myslim, že byste to mohla mít obdobně. Lednice se nesmí kymácet. Chyba postupu. A co návod . .ten nebyl . . .? Zdravim Mi.
Jak jste to tak rychle a hezky namaloval zde do odpovědi? To je úžasné! Asi to vyfotím.. já otáčela tou nohou, dle Vašeho schematu, matici tam nevidím. jdu fotit
Tak tohle mám dole, přední levej roh . Ještě štěstí, že tam jsou ty nohy štelovací jen vepředu a né třeba na 4 místech
No nevím jestli to je perama ,ale kejvat by se neměla.Nejlépe se to dělá s vodováhou.Taky je dobré lednici nastavit tak ,aby byla lehoulince nakloněna dozadu aby se dvířka sama přivřela a nezustala pootevřená když člověk pozapomene dovřít. Jinak ty dva štelovací šrouby jak Vy říkáte čudlíky jsou opravdu na vyštelování roviny
Zadní nožičky pevné, přední štelovací:
1) rovinnost ve směru levá - pravá se nastavuje podkládáním zadních nožiček,
2) rovinnost dopředu - dozadu se nastavuje šroubováním předních nožiček, nejdřív jedna (nastavit rovinnost) a pak druhá (aby se neviklala = stála na všech 4)
Lepší je nakonit lehce dozadu, aby dveře měly snahu k zavírání a ne k otvírání (viz zmíněno výše)
Pokud stojí na měkkém linu, tak bych nožičky radši podložil, např. tenká překližka cca 8x8 cm - lednice se nebude tolik houpat a nožičky nebudou zalézat do lina
Vodováhu máte dobře (pokud je přesná - poznáte otočením vodováhy - bublina musí ukazovat stejně) měřte jak z boku, tak zepředu; nebo přeměřit položením vodorovně na vršek lednice (měřit 2x - křížem a taky vodováhu otáčet)
JInak jde spíš o estetiku, než že by to mělo vadit funkci lednice
Je to jen estetika? Tak to se na to už vykašlu a půjdu normálně spát, ráno ji zapnu do sítě a pak o hodinu později tam přenesu z balkonu to svý jídlo. Díky!
doplněno 11.01.10 21:20:Ale podkládání nožek zadních, to už zavání moc prací
Podložení těch předních, jak píše Jabraka, to by asi mohlo být vhodným kompromisem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.