Nejste přihlášen/a.
Vážení poradci,
nahoře na kondenzačním kotli Protherm Panther Condens i pod ním na zemi se mi objevila voda. Po otevření kotle jsem objevil, že se voda sráží asi pod přisávací trubkou na vzduch u připojení ke kotli (viz foto). Odkouření kotle je vedeno nad kotel, poté odbočkou skrz zeď a poté opět odbočkou podél zdi nahoru. Již v minulosti jsem toto řešil (konkrétně s revizním kominíkem) a problém byl v tom, že odkouření skrz zeď bylo ve špatném úhlu - prostě si sedlo (místo spádu ke kotli byl spád od kotle, takže se tam nasrážela voda, která po vytvoření určité výšky hladiny natekla zpátky do kotle). Vše bylo vyřešeno a kotel asi rok a půl fungoval bez problémů.
Nyní se stejný problém opět objevil, ale voda teče jiným místem z kotle. Navíc je komínek stále vyspádován tak, jak má být.
Voda kape někdy při topení, ale často i mimo topení - např. se 12 h netopilo a najednou začala kapat voda.
Proto už netuším, co s tím. Ani to, zda volat kominíka, nebo odborníka na kotle. Navíc v této "bláznivé" době.
Jediné, co mě ještě napadá je to, že nad kotlem mi chybí spona propojující 1. díl odkouření s 2. dílem. a že kotel nemám úplně uzavřený (přední kryt není dole upevněn). Může to mít na něco vliv? I bez toho dosud vše fungovalo.
Poradíte mi, co s tím? Foto přikládám.
0x
Otázka. Máte koaxiální odtah spalin? Tzn. trubku v trubce? Větší vnější trubkou se vzduch přivádí a vnitřní menší odchází spaliny?
Pokud ano, venku na konci trubky by mělo být zakončení, které zajistí, aby si kotel nepřisával zpět spaliny.
Nikde ho u Vás nevidím.
Druhá věc, vytáhnout takto odkouření pod střechu = do pár let shnilý krov.
Všechno toto může zapříčinit, že kotel neustále pracuje s vlhkým nasyceným vzduchem, ten v trubce kondenzuje a vytéká v místě napojení (ač by to těsnění pokud je v pořádku dovolit nemělo) vytéká.
0x
Není to kondenzace teplého a vlhkého vnitřního vzduchu na studené trubce koaxiálního odkouření? Vidím tam vodu vedle trubky odkouření. Nebo kondenzuje vlhkost vevnitř přívodní trubky (vzduch do kotle) a nějakou netěsností teče ven?
Na trubce nic není - je naprosto suchá a navíc ani není nijak ledová, aby na ní teplý vzduch uvnitř kondenzoval. Spíš to vypadá, že jde o kondenzaci uvnitř přívodní trubky se vzduchem. Kde by byla ale netěsnost vážné netuším - už si upřímně řečeno přijdu jako blázen. Že by odešla nějaká těsnění?
Ak nemate tester, strcte do toho prst. Spalinovy kondenzat stipe. Potom sa umyte.
Kotel je už vypnutý.Voda se začala objevovat při dešti,je to možné?Je zde nějaké těsnění mezi kotlem a odtahem?
Tiež sa môže teoreticky jednať o kondenzáciu. Pokiaľ je kotol vo vlhkej teplej miestnosti (sušička?), vonkajší plášť kotla nie je tesný a umožní obrátené prúdenie cez prívod vzduchu a významná časť vonkajšej trubky je vo vonkajšom priestore, poľahky na jej stene skondenzuje vlhkosť z prúdiaceho vzduchu.
- Zapalovani kotel Protherm
- Porucha F1, kotel Protherm
- Jak opravit kotel protherm tiger
- Kotel protherm ray 12k
- Chyba kotel protherm 24 kto, f23
- Elektrokotel Protherm
- Kotel Protherm Panther 24 kto
- Kotel Protherm tiger 12KTZ
- Kotel Protherm Medvěd 30 KLOM
- Kondenzační kotel Protherm
- Velká spotřeba kotel Protherm Ray 14K?
- Elektrokotel protherm rejnok
- Rozbitý plyn. kotel Protherm 12 KOZ r.v. 1999
- Hlučný elektrokotel Protherm Ray
- Jaký kotel Protherm?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.