Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakým způsobem připevnit betonovou tvárnici?

Od: heterak® odpovědí: 27 změna:

Jakým způsobem se připevnuje stříška na ztracené bednění viz obr.

Normálně pomocí malty (cement ,písek) ,kterou použiji jako "ztracené bednění" do betonových tvárnic? Připadne mi to jako jedině řešení,ale v tom připadě tam bude nepřirozená spára mezi betonovou tvárnicí a stříškou.

A ještě jedna podotázka.

Jakým způsobem udělat nejlépe kruhovou díru ve stříšce pro sloupek?

Jakým způsobem připevnit betonovou tvárnici?
Jakým způsobem připevnit betonovou tvárnici? #2

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

4x
Stavebním lepidlem.
Díru kruhovým vrtákem a nebo v případě nouze vrtákem těsně vedle sebe.
Nebo stříšky osadit tak, aby v každé byla polovina díry a to lze vyřezat a vybrousit flexou.

Ano toto je standartní stavební postup.Další možnost, mimo uvedené, je možnost přisadit ke sloupku z obou strana a dobetonovat!

re4zon
hodnocení

3x
Lepidlem, penou (lepici, ne expanzni; @ferax nic se nerozpadne kdyz se to udela poradne), tenkovrstvou maltou, cementem, vsechno jde a vsechno bude drzet. Uz jsem videl i strisky polozene volne a taky se nic nedej, jsou tezke a nikoho nenapadne je odnaset. Pokud nemate jadrovy vrtak do betonu, diru si obvrtejte co nejtencim vrtakem a pak vyrazte trubkou. Sparu mezi sloupkem a striskou zalijte bud vhodnou zalivkovou hmotou (lip tesni proti vode nez cement), cementovym mlekem nebo zatahnete pu tmelem (nejlip s vlaknem).

parez
hodnocení

2x
Montážní pěnou. Otvor viz. Předešlá rada.

fugass*
hodnocení

2x
Lepidlem - flexibilním a pro dobrý pocit tam cvrnknu trochu cementu a vymalováno. Kruh udělejte vykružovákem na beton (dělají se s ním např.kruhové díry pro el.krabičky. Hodně vody při vrtání (petka a polívat).

Cementem pro dobrý pocit spíše uškodíte než pomůžete.

hodnocení

0x

Já bych tořešil cementem, stejně tak vyspárovat, ale tam bych pak přidal do cementu štukový písek (upozorňuji jen písek, ne štuk s vápnem). Pěna je nesmysl, na povětří časem zvětrá a rozpadne se. Díru udělat diamantovým korunkovým vrtákem. Pro utěsnění trubky ve stříšce, bych pak použil vhodný stavební tmel pro venkovní použití, protože kov s betonem se pak lépe utěsní.

Pokud na pěnu svítí slunce-pak ji složka UV záření degraduje-což asi u stříšky nebude,ale není to vhodné řešení.

To jsi měl psát tomu, kdo pěnu prosazuje, mě to psát nemusíš.

jabraka*
hodnocení

0x

Do roušky vkládám pruh papírové kuchyňské utěrky.Ta má pórovitost značně lepší než většina tkanin.Proto zachytí bezpečně vše ,co vydychujeme.Není tedy potřeba pokaždé roušku prát.Vložka se hned vyhodí,.Lze ji dokonce vyměňovat i během pobytu venku.Jsem přesvědčen,že chrání i proti vniku zvenčí.

JABRAKA

Jardo, že to bylo do jiné otázky?

fero*

To je jistě dobrý nápad,ale stále nemohu přijít na to, kam dáte tu stříšku?Předpokládám,že ji asi zastrčíte s tou utěrkou?

*stop**smich*

To je jen priprava pred praci.

hodnocení

0x

Buď lepidlem, nebo pěnou PUR. Obojí vyzkoušeno a bez problému drží. Není pravda, že pěna "na povětří časem zvětrá a rozpadne se". Snad za 30 let, to nevím, ale za 10 let určitě nikoliv.

Na povětří ne,jen působením UV záření.To ale jistě víte .

Diesle, jelikož dělám, dlouhodobé testy, vím jak se chová polystyren, PU pěna, na jižní straně po dobu desítky let. Pěna je na tom hůře, jak EPS. Ten udělá žlutý povrch a již nedegraduje, takže po 10 letech je úbytek asi tak do 5mm.

hodnocení

0x

Striešky uložte do cementovej malty a aj to tým vysparujte. Ak to uložite do lepidla,tak, ak to nebude povrchovo upravené,ostanú vám šmuhy ako bude dažďová voda stekať.

doplněno 25.03.20 12:27:

Dážď a vietor to spravia. Ďalej špáry namoknú. U nás v dedine som to dvakrát vravel,aby to dali do cementu,no,že som múdry. Jeden musel prefarbiť celý betonový plot a striešky oplechoval,no aj tak má miestami šmuhy. Druhý to dva razy do roka kartáčuje vodou s jarom. Komu niet rady,tomu niet pomoci.

doplněno 25.03.20 17:59:

Plot je postavený z okrasných betonových tvárnic ukladaných do lepidla a stred vyarmovaný železom a zaliatý betónom. Nič iné tam nieje. Ja nemám dôvod tu klamať.

Jakým způsobem připevnit betonovou tvárnici? #3

Slavco, vůbec jsem Vás asi nepochopil. Když přilepím krycí desku, tak do lepidla nemůže téci voda, vždyť bude zespodu.

fugass*
Taky to nechápu. Přilepil jsem stovky stříšek a toto nikde. Stříšky na těsno k sobě a případné mezery jsem vymáznul lepidlem s cementem. Bez problémů.

Slavco, mají ty stříšky na fotce odtokovou drážku? Já bych tipnul, že nikoliv. Déšť nemůže vyplavit lepidlo, ty čmouhy jsou od něčeho jiného.

Slavco, ale já nanaznačuji, že klamete, jen chci vědet více o těch stříškách.

fugass*
Co to je za stříšky.

hop®
hodnocení

0x

Kvalitní flexibilní lepidlo, na vodorovné plochy nanést hřebenem jako při pokládání dlažby, na svislé spoje namáznout špachtličkou hlavně horní hranu spoje a po usazení hned očistit mokrou houbičkou.
Otvory řeším přeříznutím stříšky flexou s diamanťákem a vybroušením půlkruhu...

hodnocení

0x

@milane,tak som bol pozrieť tie striešky. Nemajú odkvapovú hranu,no po škárach je vidieť vymyté lepidlo a povrch je biely. Na tom druhom plote,čo nie je foto, viem s určitosťou,že tam sú tie odkvapové hrany.

25.03.20 18:39

Děkuji,

To není vymyté lepidlo ale vymytý cement z těch zákrytových desek, které nejsou určeny na to, aby něco kryly. Stříška musí být z vibrobetonu a s okapovou drážkou

Pan Mareši, 1* a *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]