Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy lze ukončit smlouvu na dobu určitou

Od: marrry odpovědí: 1 změna:
Dobrý den,
mám dotaz ohledně ukončení nájemní smlouvy na dobu určitou. Jsme v nájmu bytu v Praze, který jsme opustili kvůli epidemii koronaviru, ztrátě zaměstnání a péči o babičku v karanténe. S bytem byly od začátku problémy, táhlo tam okny, mesic jsme čekali na klíče od popelnic, měsíc na klíče od schránky. Majitelka slibovala nám převést elektroměr, což se nestalo do doby než nám vypli elektřinu. Můj dotaz je, zda je možné nějak ukoncit smlouvu bez výpovědní lhůty, když jsme bez příjmu.na dohodu nepristoupi. Děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud Vám odpojili elektřinu, tak možná můžete "uhrát"okamžité ukončení nájemní smlouvy na základě toho. Je potřeba poslat odstoupení od smlouvy doporučeně s dodejkou. Jak to sepsat, to teď nevím. Je potřeba pohledat na netu různé vzory. Tady jsou odkazy na články o tom.

euro.cz/...

dtest.cz/...

Možná by to znění mohlo být nějak v tomto smyslu:

Jelikož v dúsledku Vašeho jednání byl v předmětném (pronajatém) bytě energetickou firmou dne .. odpojen přívod elektřiny a po dobu ... dní jste nezajistila nápravu, dáváme tímto ke dni ... výpověď nájemní smlouvy.

Samozřejmě s tou formulací znění výpovědi je potřeba si "pohrát", jak jsem napsal výše, je potřeba hledat na netu různé vzory. Samozřejmě lepší by bylo, nechat si to sepsat právníkem, ale pokud nemáte příjem, tak by to byly další peníze navíc.

Každopádně, je potřeba vyzvat majitelku k převzetí bytu a nechat si podepsat předávací protokol, že je vše v pořádku, že byly odevzádny klíče atd.

bezrealitky.cz/...

realitnirevoluce.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]