Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zasekl se mi vypůjčený šicí stroj. Před tím, než se zasekl, tak se mi stále dole zamotávala nit nebo se trhala..
Teď nejde vůbec pohnout hnacím kolem. Zdá se mi, že je dole něco seklého - když jsem to odšrouboval, tak už hnacím kolem otočit šlo, ale jehla zase šla tak moc dolů, že narážela dole do toho otáčivého kolečka. Snad se mi to povedlo dobře vyfotit.. Děkuji za případné rady, jestli nějak mohu uvolnit zaseknutí já nebo mám rovnou hledat servis. Děkuji.
V mechanismu šicího stroje člověku neznalému seřízení, oprav, není radno se šťourat. Ze zkušeností vím, že to rozštelují víc než to je. Na druhé straně to může být banalita, namotané nitě, povolená jehla a další. Ovšem jestli přesně nevíte jak na to a co s tím, musí se to vidět, tak se obrátit na odborníka.
Taky je možné, že je špatně vedená horní nit - měla jsem včera.Vyndala jsem člunek, všechno vyčistila a dala zpátky, otočila cívku se spodní nití a nic. Pak jsem si všimla, že mám špatně danou horní nit. Ale tu jehlu bych stejně zkontrolovala.Pokud by to dělalo i potom,pak asi jedině servis.
Musí se to umět, jinak to laik nedá dohromady - neseřídí to. No ale můžete zkusit vyndat jehlu(přitom si dobře všimnout jak je tam uchycená) a pak by mělo jít s mechanismem dobře točit. Pokud nejde točit, tak máte v chapači zaseklé kousky nitě. Je potřeba chapač promazat a viklat hnacím kolem sem tam jak to jde až to půjde dokola. Zase promazat a točit. Prohlížet za klidu chapač, pomalinku s ním točita hledat, jestli nejsou v chapači nitě. Pokud jsou, třeba pinzetou je vytáhnout. A furt kapat do chapače olej na šicí stroje a točit.. Pokud se to podaří takto roztočit, tak vrátit jehlu, dát do chapače člunek s cívkou s nití, provléct horní nit jehlou, pomalým pohybem jehly hnacím kolem vytáhnout spodní niť. Spodní i horní niť(asi 15cm) dát za podávací mechanismus, dát pod patkudvojitě látku, spustit patku a zkusit pomalu dělat stehy. Pokud to nejde, musíte sehnat toho, kdo to umí seřídit. To nejde takto písemně vysvětlit.
nemyslím si že je v chapči jen nit, to je příčina. podle toho co píše tazatel, je i unašeč pootočen...seřídit se to dá...
nebo to ruské video, jen u nich tam mají ještě njakou pružinu, ketrá je ve videu nějak navíc...ale je to do detailu...
jehla je tomu skoro jedno, klasika 750/100, ale buď to rozchodí podle videa 1, nebo se to musí rozebrat podle Vid.2.
A nebo sundat celý unašeč z osy rozebrat vyčistit a následně seřídit. Už jsem to tu někde psal, stačí pohledat tu na poradně...
odkaz na šicí stroje v domácnosti: uloz.to/...
Nie je jedno,akú ihlu tam vloží. Ak si prezriete detaine ihly na odkazoch,tak hoci sú rovnako dlhé,jedna sa kvôli zárezu upne nadoraz Singer,no tá druhá už tam nevojde na doraz a tým pádom bude nižšie hrot ihly a bude narážať dole.
do Veritasky patří jehla 705/ 70,80.90,100, 120,130, takže mají všechny stejnou délku...mám to doma a opravoval jsem si ten stroj.. Umím si ho i seřídit včetně nastavení demontovaného chapače...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.