Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přichytit k jeklu lištu/kabel

Od: kuku odpovědí: 7 změna:

Zdravim,

chtěl bych ke kovovému jeklu (tl. cca 2-4mm) přichytnou kabel (buď v liště, nebo nahulváta nějakejma objímkama, je to jedno, nebude to vidět), jde o to, že jsem zkoušel klasické TEXy ze železářství a vůbec je tam nenatočim. Rovnou si vrtáček ani neškrtne a když mu předhodim menší dírku, tak jí sice dovrtá, ale v závitu se hned urve. Z toho jsem usoudil, že jekl je asi "hodně tvrdej" :) a po pročtení jinejch diskuzí, jsem zjistil, že to docela věda. Je nějaký řešení jiný, než přilepit tu lištu, nebo objednat hooodně tvrdý TEXy. Abych to koupil normálně v železářství, nebo to někdo známej mohl mít? Potřebuju jich 10 max, tak se mi to nechce objednávat.

Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

1x

jednak předvrejte dírku větší a druhák ty TEXY namažte

hodnocení

0x

Nechápu... Někde je chyba...Buď je zmetek spojovací materiál a tupý vrták... Toto je kombinace co se používá dennodenně... Možná to chce nemít tupý vrták a trochu citu... Běžný jekl určitě nebude tak tvrdý...

jabraka*
hodnocení

0x

Zkusil bych spíše navléknout kabel přímo do jeklu.,pokud vede požadovaným směrem.

JABRAKA

hodnocení

0x

Tex dotahujte šroubovákem, pak se nepřetrhne. Nebo lištu přilepit lepidlem.

hodnocení

0x

Pokud to chceš rychle a jak uvádíš, že to nebude vidět, tak stačí na kabel zdrhovací pásky.

re4zon
hodnocení

0x
Podle me predvrtavas malou diru, nebo mas nejake pochybne srouby (neni to nahodou nerez?). Pripadne jekl z litiny, ale o tom dost pochybuju. Delal jsem stejne cely plot a urval jsem za nejakych 600 der jeden sroub.

kuku
hodnocení

0x

Díky za rady.

No na ty jekly je přilepený/přišroubovaný OSB tak festovně, že tam stahovací pásku prostě neprovlíknu. Provlíknou taky nejde, protože konce jsou úplně u zdí, to bych musel navrtat velký díry zboku a pak to nějak protáhnout pérem :-D

Nakonec to nějak mrsknu k tomu OSB, což jsem nechtěl, protože v něm nic pořádn nedrží a kdyby o kabel někdo zavadil a půlka ho spadla, tak by se mi to znova dělat nechtělo, proto jsem to chtěl dát "nafurt" k železu, ale asi jsem to zbytečně přehnal :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]