Nejste přihlášen/a.
Ahoj, koupil jsem materiál na uzemění kolem domu a mimo jiné mi přišel zemnící drát 10mm, který by měl být v nerezu N V4A. Kromě toho mi přišel i zemnící pásek také V4A. Nicméně pásek je úplně hladký a lesklý, zatím co drát je takový matný nevyleštěný, mírně to připomíná oxidaci na povrchu. Protože s tím nemám zkušenosti, nevím jestli je to u tohoto drátu normální nebo má být hladký vyleštěný. A pokud to někdo víte, je nějaká možnost poznat rozdíl mezi materiálem V2A a V4A?
Moc děkuji za všechny případné rady
no kdyby jsi si ty materiály zadal do GOOGLE, tak by jsi se dozvěděl hned že je to nerez...ale pozor, ne každý nerezavějící materiál je také nemagnetický..
já když to zadal tak máte odpověĎ hned první...fyzicky je to jedno je to svodič nerez, jeden do země a druhý od střechy od jímače..
no jasně, ale to jsme se asi nepochopili. mě je celkem jasné k čemu se co používá a že každý má jiné vlastnosti, ale když vám to přijde na paletě a vidíte to poprvé v životě před sebou, jak poznáte, že přišlo opravdu to co přijít mělo? A to že je to napsané v dodáku, to bych jako dostatečné ověření nebral. To je jádro celé otázky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.