Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střešní okno pod sněhem

Od: zdenda* odpovědí: 6 změna:

Zdravím, poraďte jak otevřít střešní okno pod současnou sněhovou vrstvou, aby sníh co nejméně napadal dovnitř:-P. Chtěl bych, alespoň částečně shrnout sníh ze střechy v okolí oken. Děkuji za případné rady.

Zdenda

Střešní okno pod sněhem

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zvenku odstranit, hadicí s teplou vodou, omést, atd.

Dle typu Vaší střechy.

ja1*

hadicí s teplou vodou... opět jste mne pobavil *smich*

jsem rád, že se bavíte se mnou, ale teplou vodou by to šlo...:)

jabraka*
hodnocení

0x

Zdendo,tu vodu bych určitě nepoužíval.Večer to zamrzne a pak otevřeš okno až na jaře.Včera jsme u dcery sundávali sníh z šindelové střechy.Z té sníh jen tak sám nesjede.Jak je víc jako 20 cm,je záhodno ho větší část shodit.Použili jsme dřevěné hrábě uvázané na laně.Vyhodili na střechu a táhli,sníh se hrabal docela dobře.Je to makačka.Ale pokud ti jde jen o sníh na oknech,neměl by to být problém.Jen pozor na sklo.

JABRAKA

ponnynka
hodnocení

0x

Já na střechu nemůžu ani na ni nedosáhnu (4.patro), takže musím sundavat sníh zevnitř. Používáme teleskopickou stěrku na okna - pootevřeš okno (máme kyvná) a nedřív sníh odhrneš pod spodní hranou a pak ho sesuneš odshora i ze skla. Ale čistíme takhle okna pravidelně každý den i několikrát, co začalo sněžit, nevím, zda je to realizovatelné na úplně zasněženém okně. Každopádně doporučuji pro jistotu pod okno natáhnout igelitovou plachtu nebo deku nebo tak něco.

perda*
hodnocení

0x

O víkendu jsem také potřeboval otevřít zapadané střešní okno a ve dvou jsme u rohů okna podrželi kýble kam napadalo to nejhorší a pak už to šlo opatrně smetáčkem odházet ven. Jen bylo nutné před zavřením pořádně osušit hlavně rohy rámu ve kterých roztál sníh a byla tam voda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]