Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mouchy na půdě

Od: petrd77® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

Prosím o komentáře.

Mám novostavbu domu. Patrový dům s valbovou střechou. Půdu téměř nevyužívám, mám tam jen sezoní věci, např. lyže. Prostě to co mohu dát na půdu ze schůdků, protože půda je dost nízká a není pochozí... Jsou tam jen trámy. Problém je, že kdykoliv otevřu půdní výlez, tak na mě vypadnou (v zimě) nebo vyletí hejna (v létě) much vos a jiné havěti.

Přijde vám to normální? Měl jsem za to že se tam nedostanou, obvzlášť když je to novostavba. Kdyby to byla sem tam moucha, tak neřeším, ale já se bavím o desítkách až stovkách much. Nehledě na to, že je zateplovací vata pokryta mrtvými tělíčky... Je to nechutné a dost mě to štve... Vůbec nechápu, kde je chyba...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fugass*
hodnocení

2x
Hmyz je tvor malý a v zimě stahující se do tepla. Skulinky pod kritinou v řádu milimetrů nebo průlez pod parotěsnou folii není překážka. Pod střechou máte na před zimou tepleji hmyz se tam prostě ukrývá. Nicméně zde nemá potravu a život mouchy je koneckonců velmi krátký i když se jí daří, čili mrtvolky budou běžné.
hodnocení

Takže vám to přijde normální? Sousedi v novostavbách mi tvrdí, že tam nic nemají... Takže buď kecají nebo nevím...

fugass*
Patrně mají lépe utěsněno nebo tam mají něco, co hmyzu vadí. Nebo mají mrtvolky jinde, většinou na parapetu okna. Vy máte valbu, čili bez oken ve štítu, kde máme hmyz sem tam u nás. My dělali novou střechu, a nic se nezměnilo. Mrtvolky jsou tam stále. Ale nic hrozného. Po zimě tak 50ks,ale půda je obrovská. Zkuste mucholapku. Investice asi 10kč a 3-4x vyměnit během roku je nic.

hodnocení

2x

Nechci hodnotit, jestli je něco normální nebo ne. Pokud tam nechcete mít hmyz, musíte zkontrolovat, kudy se do krovu dostávají. Možná, že na konci krokví u okapu nemáte nainstalován děrovaný ventilační pás . A s větracím vzduchem se tam dostává i hmyz.

estrechy.cz/...

hodnocení

Tu tam mám. Ale evidentně někde špatně udělaná nebo velká oka?

nikdo*
hodnocení

0x

Blbě udělané podbití venku mezi stěnou a střechou, klidně i v jednom jediném místě. Obejděte zvenčí barák, někde najdete netěsnost, kudy se hmyz dostává pod střechu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]