Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava světla

Od: papouch01® odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

Ze světla mi vypadla kovová objímka (nebo spíše závit), do kterého se šroubuje žárovka.

Mohu ten závit, přilepit nazpět vteřinovým lepidlem? Nebude to třeba nějak vadit aby se to neroztavilo nebo co já vím?

Předem děkuji za informace.

Oprava světla
Oprava světla #2
Oprava světla #3

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fugass*
hodnocení

5x
Ta kovová vložka ma aretaci. Nasadit zpět a prolisy opět vmáčkněte do míst v porcelánu. Ale ne ty které již na olechu jsou, musíte vytvořit nové - plochým šroubovákem. Případně plech poohnout a zajistit.

Ne nové, ale v těch 4 místech, kde ty prolisy jsou to více zamáčknout a pak to zase funguje, jak má

hodnocení

4x
Ja bych sehnal jinou objímku a přehodil to

hodnocení

3x

V tom porcelánu je závit a ta vložka je tam našroubovaná a zajištěná pomocí prolisů. Takže žádné lepení!

111®
hodnocení

0x

ano, ale jak dlouho to vydrží nevím..

fugass*
Pravděpodobně do příští výměny žárovky. Toto řešení bylo od výrobce nešťastné.

hodnocení

0x

Dobrý den. Nové prolisy šroubovákem se bez předchozího úplného vymontování objímky asi nepodaří vytvořit. Buď se objímka odlomí ze svítidla, rozlomí se na více částí, nebo šroubovák skončí v ruce.

Já bych to vyřešil několika kapkami, teplu odolného epoxy lepidla na závitu, před zpětným našroubováním kovové části objímky. Pro fajnšmekry existují i různé, sofistikované tmely na vytváření podobných spojení / kov + porcelán/. V odborné literatuře jich byla popsána celá řada, včetně návodu na výrobu. Je-li objímka plastová, nabízí se stejné řešení, ale s jiným typem lepidla nebo tmelu. Obyčejné vteřinové lepidlo tomuto spojení nevyhoví.

ja1
hodnocení

0x

Jé to je tento šmejd *blee*- v práci jsem měnil asi čtyři tyto objímky, jednu ze stejného důvodu (kroužek je hliníkový *blee*a je měkký) a zbývající z důvodu protože praskly připojovací svorky (byly též z hliníku !*blee*) a vlivem přechodového odporu se vodič přehřál a izolace ztvrdla až zuhelnatěla.

Dal bych novou, a zvolit nějaký kvalitnější model (tyto byly pokud vím čínské a pak tuším polské a snad i české - Keramtech)

Ta keramika je nejkvalitnější model. Ty plastové jsou obvykle horší.

hodnocení

0x

To se neopravuje, vyměnit za jinou objímku. Buď plastovou, nebo pokud je to možné, tak porcelánovou, bez tohoto kroužku. Ty celoporcelánové byly nejlepší, ale na trhu se už moc neobjevují. Tohle bývá častá závada zmíněných objímek.

hodnocení

0x

žárovky se dotahují s citem a né "na krev". Pak to přežije.

hodnocení

0x
Jestli bude držet no nevim. Je to objímka za 7 kč a ještě porcelánová. Kvalita je mizivá ale na jedno použití jdou použít. Idealní jsou pro předání stavby bez světel

To je keramika.

Porcelán je hladký a bílý.

ja1

gumídek Je to porcelán bez glazury. Ušetřit se musí...

Je to bílé tak asi porcelán ale rozpadají se pomalu už v té rozpadlé krabici z krámu tak je to fuk

ja1 aha, no každopádně lepší než DESKO výrobce s plastovými paticemi z termoplastu co se rozdrolí teplem.

kaktus123*
hodnocení

0x

Tohle vždy řeším tak že ten kovový kroužek našroubuji kousek na žárovku a následně do objímky, chce to vychytat jak moc to na žárovku našroubovat ale při troše trpělivosti to jde v pohodě. U nás ve sklepě běžná praxe... I když jsem kdysi dělal udržbu v jedno domě tak se to tam taky tak řešilo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]