Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zatéká k nám do domu, přes sousedovu střechu

Od: papouch01® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

rád bych se zeptal na následující.

Sousedům se tak trošku hroutí dům na náš dům a díky tomu, že mají zničenou střechu nám brutálně zatéká k nám a všude je pak plíseň. Rádi bychom se toho samozřejmě zbavili, avšak to poslední je domluva se sousedem, protože je tam mj. velmi komplikovaná i ta situace okolo toho jeho objektu.

A tak se chci zeptat, zda by to šlo vyřešit, třeba nějakou řekněme alespoň "provizorní" stříškou, kterou by nám udělal např. klempíř a která by se přivrtala na naší stěnu, těsně nad jeho střechu, aby nám tam tak nezatékalo.

Předem děkuji za vaše návrhy a nápady.

Zatéká k nám do domu, přes sousedovu střechu
Zatéká k nám do domu, přes sousedovu střechu #2
Zatéká k nám do domu, přes sousedovu střechu #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Známí řešili něco podobného, bydleli vedle místního alkoholika atd. Klempíř jim vyrobil jakousi plechovou stříšku, aby aspoň to nejhorší k nim nešlo. Toho souseda se neptali, protože by stejně blábolil nesmysly. Měli to asi 50 cm široké a celkem to pomohlo. Za několik let pak barák koupili slušní lidé, hodili to na štok a bylo to v pořádku. Akorát to jsou teda vyhozené peníze kvůli blbcovi. A víte, že mě to hned napadlo, že to není u nás kvůli tvaru střešní krytiny.

hodnocení

2x

Opravě části sousedova krovu a střechy se nevyhnete, určitě opravit jedno pole mezi krokvemi, latě budou asi uhnilé, možná i částečně krokve. Po opravené střešní konstrukci se bude moci poté chodit a nebude tu riziko pádu. Přitom samozřejmě udělat oplechování štítu nejlépe aspoň z titanzinku, aby se to nemuselo později natírat. A bude dobré si pořídit podrobnou fotodokumentaci před a po opravě pro případ sporu. Sousedovi to každopádně oznamte, sdělte, proč to děláte a hlavně že on tím taky získá.

jenda2*
hodnocení

1x

Poštete na Stavební úřad fotografie se současným stavem s žádostí o zjednání nápravy. V nouzové situaci, což tato rozhodně je (§ 1037 O- Z., musíte odklidit ten bordel od vaší stěny. Snad nebudete čekat, až se vám poničí nemovistost? Ale úklid jste mohl udělát mnohem dříve a ne čekat na zázrak.

hodnocení

Až na to, že kdyby jste si přečetl to co jsem psal, tak by jste věděl, že se sousedem nic neudělám, jelikož je tam komplikovaná situace s tou jeho nemovitostí... Právě kvůli tomu jsem se za

1) neptal, na jaký úřad si mám dojít

2) nemovitost jsem právě pronajal, takže jsem tam těžko mohl dřív uklízet

3) ptal jsem se jak bych mohl nad tu jeho střechu udělat oplechování, aby mi tam nezatékalo

4) není to v Čr

Takže děkuji za vaši sarkastickou odpověď, která je mi naprosto k ničemu

jenda2*

A já vám odpověděl, co máte udělat. Váš liknavý postoj neřeší vůbec nic, tak se na nic neptejte. Stříška neřeší vůbec nic, nejdříve se musí odstranit čurbes, po kterém to pořád poteče. Vlastně neděláte vůbec nic a chcete cosi řešit. To tedy nevím... A že to není v ČR nebylo nikde popsáno.

hodnocení

A v čem mám liknavý postoj prosím vás?

V tom že máme NOVĚ v pronájmu dům, do kterého nám zatéká a tady jsme se ptali na nejlepší řešení a zdůraznili jsme že domluva s majitelem není možná?

Nebo snad v tom, že se mi na tu jeho shnilou střechu nechce lést dokud si neseženu nějaké jištění?

jabraka*
hodnocení

0x

Ve vaší situaci není stříška řešení-.Voda vám tam bude zatékat z jejich střechy..Máte právo jít na jejich pozemek a vyházet z mezery bordel a vytvořit hydroizolační vrstvu na stěně,případně korýtko na odvod vody.Sousedovi to předem oznámit.

JABRAKA

hodnocení

0x

Složitá rada, páč neznám Vašeho souseda a situaci na střeše. Ale zkusil bych opravit kousek jeho střechy, nebo udělat stříšku přes jeho střechu, tak jak navrhujete. Páč on jí pak nebude dávat dolů a Vy budete mít sucho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]