Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se starými taškami?

Od: deprik® odpovědí: 13 změna:

Ahojte. Čeká na mne výměna tašek na stodole svépomocí. Neodbytně trpím představou, že staré nerozbité tašky by mohly posloužit na stavbu "plotu" k sousedovi systemem taška, malta a zase taška, nebo jen základy. Případně na pudě vyzdít protipožární přepážky a co já vím. Pro mne je to druhotný stavební materiál.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Hodil bych je do polni rozbite cesty.

proboha jen tohle nee ! jednak je to černá skládka a zadruhé kdo pak má po těch cestách jezdit, všude bordel až to i ostatní přijde normální a začínají mi to házet i do pole *stop*

Bylo řečeno do cesty.U nás je problém že ekozemědělec přiorává takže z polní cesty je chodníček a nejmíň jedna kolej vyplněná čistými taškami se časem octne v oranici. není to ale tím že by někdo házel tašky do pole... naštěstí na druhém okraji pole je asfaltka,ta se oře trochu hůř

Ani do cesty! Je to černá skladka! Cesty neprioravam, jednak k tomu nemám důvod a hlavně bych v konečném důsledku mohl přijít i o dotace - zbytková plocha která není zakreslena v registru, každé dva roky se kontroluji aktuální letecké snímky. Není to tak dávno co jsem v půlce pole sbíral odrezky zámkové dlažby, co k tomu koho vede netuším.

16.03.20 13:53
hodnocení

1x

Prodat.

hodnocení

0x

Stavět zeď z placatých tašek asi možné je, ale je to zoufalství. Spotřebujete tolik malty, že se to nemůže nikdy vyplatit. Naházet je do betonu základů by snad bylo o něco výhodnější, ale je otázka, jestli by větší množství tašek nesnížilo pevnost betonu.

Naopak, cihly a tašky v betonu zvyšují jeho pevnost. Viděl jsem kdysi studii z Výzkumného ústavu, tuším, že se jmenoval TAZUS, kde bylo popsáno, že při položení betonu se cihly nasakují vodou a jak beton pak reaguje a zahřívá se při tuhnutí, opět si vodu z cihel bere. Tím dochází k pomalému tuhnutí a pro kvalitu betonu je to příznivé, protože beton neschne, ale opravdu se vytvrzuje. Sám jsem to pak vyzkoušel a můžu potvrdit, že to funguje. Část onoho betonu jsem pak boural a dalo to práci. I když to byl beton běžně namíchaný, kolem těch cihel byl dost modrý a kdo to zná ví, že tak se někdy projevvuje dost tvrdý beton.

hodnocení

0x

Já zase trrpím představou, že by se ty staré tašky spíše hodily ve formě drti do vyježděné cesty od traktoru. Hezká práce drtit staré tašky oproti zdění zdi z nich.

gazda*
hodnocení

0x

Pálené tašky na antuku. Betonové nadrtit a někam použít.. beton, zásyp..

hodnocení

0x

Vidím, že nic nepíšete. Záleží na tom, jak ty tašky vypadají a jaké jsou výroby. Před několika lety jsme stavěli hospodářskou budovu a manžel našel někde tašky z první republiky, nějaká firma z Brna. Tak jsem tam jeli a ty tašky byly kvalitnější než ty, které jsme měli na části domu a ty byly z padesátých let. Pokud jsou to fakt nějaké chudery, tak je lepší to zlikvidovat. Pokud jsou pěkné, tak to inzerujte nebo někam dejte bokem a časem se to určitě prodá.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud by se daly koupit stejné tašky ,pak stačí jen střechu přeložit.Rozbité,vadné a chybějící tašky se nahradí novými.Vždyť ty tašky přežily hrůzy,vydrží i další.Namočit starou tašku(ale i ty nové)do disperze,třeba SLOVILAXU jim značně prodlouží životnost.

hodnocení

Ale ne, betonové, pročurané byste prodávali? Takže asi nic moc. Rád jezdím na kole a když jsou v cestě tašky, tak to bych , ani to neřeknu.

jabraka*
hodnocení

0x

Ještě mě napadlo použití tašek na cestu.V zahrádkové kolonii máme cestu mezi parcelami do poměrně velkého svahu,cestu větší příval splavuje dolů.Opravili jsme vyjeté koleje poskládáním starých bobrovek kolmo k zemi jednu vedle druhé,dosnes zůstává cesta perfektně sjízdná i v zimě.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]