Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím a jak vyčistit kšiltovku

Od: sofinka odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

syn si koupil kšiltovku, který měla nalepenou nálepku na kšiltu, a po odlepení nálepky zůstalo lepidlo z nálepky na kšiltovce. Prosím tedy o radu, jak a čím šetrně tuto vadu odstanit.

Děkuji

Čím a jak vyčistit kšiltovku

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cistic
hodnocení

0x

Já bych vyzkoušel savo

Savo teda určitě ne, pokud ovšem nechcete mít na kšiltu místo lepidla (nebo spíš zároveň s ním) bílý flek.

Ano, savo nelze, není to ředidlo. Mělo by to jít acetonem, ale nelze zajistit, že nepovolí i barva.Jedině opatrně vyzkoušet (např. někde vespod, nebo uvitř, kde to nevadí).

Některé nečistoty a tudíž i některá lepidla lépe než aceton nebo benzín rozpustí obyčejný líh - vyzkoušejte. Jste-li z Moravy - i silnější slivovice to někdy dokáže. :)

id
hodnocení

0x

Lepidlo od smolepky pustí olejem. Pak mastou skrvrnu vyprat v teplé vodě s jarem.

No to bych taky neriskovala... Některé kšilty jsou z tvrdého papíru (asi spíš ty levnější?), a to by praní nemusel přežít v požadovaném tvaru... Ale pokud je to nějaký plast, tak by to mohlo vyjít!

id

Vy riskovat nemusíte neboť čepice není vaše. Já to mám odzkoušeno. Je jasné, že čepici s mastným flekem nehodím do pračky na vyvářku, ale flek VYTÍRÁM jarovou vodou.

pepek*
hodnocení

0x
Trochu mokrej hadr, kapku mýdla a mělo by to zmizet *palec*

lipanek
hodnocení

0x

Zkuste vygumovat, obyčejnou mazací gumou na tužky.

hodnocení

0x

Na hadřík trochu namočit benzínový čistič, nebo technický benzín, párkrát jemně otřít a hotovo, lep bude fuč! barva kšiltovky zůstane původní

joudic*
hodnocení

0x
wd40 a pak dat na slunko za okno a nechat to byt, wd40 se do tydne odpari, preprat a mohlo by to byt ok

Dal bych před to ještě lupu *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]