Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam dát vodu s ředidlem

Od: werunqa1994* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

natírali jsme futra a topení. Štětce jsme dali do sklenice s vodou smíchanou s ředidlem. Zajímalo by mě, kam bych mohla vodu s ředidlem vylít popř. dát? Napadlo mě sklenici uzavřít a vhodit do popelnice nebo slít do pet lahve a vhodit do popelnice. Nevím ale, jestli není potřeba odvézt to rovnou do sběrného dvora, i když jet tam s jednou sklenicí se mi tam nechce..Taky jsem slyšela, že to někdo lije do wc, což taky nevím, jestli je to správné..Předem děkuji za rady a hezký víkend!:)

Veronika

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Nechápu,proč jste čistili štětec vodou s ředidlem,buď se použije jen ředidlo,pokud je barva disperzní,pak stačí jen voda se saponátem.

Když už máte sklenici s emulzí,pak ji nechte na sluníčku vyschnout a po vysušení vyhoďte do skla.

JB

ekolog
hodnocení

0x

Nechte to tak,ono se to časem vypaří

werunqa1994*
hodnocení

Dnes je to asi 10. den. Myslíte tedy, že bychom to potom (a kdy) měli vylít normálně do wc? Děkuji.

hodnocení

0x

Do wc nic nelijte, dejte do toho suchý hadr, ten nasákne a ten jhadr pak nechte uschnout, jinak pozvolné vypařování je lepší v létě , to jde rychleji

werunqa1994*
hodnocení

Děkuji to mě vůbec nenapadlo. Takže namočit to do spíše více hadrů, nechat je uschnout na balkoně a poté vyhodit normálně do popelnice a sklenici dát do kontejneru? Díky.

lipanek
hodnocení

0x

Je to nebezpečný odpad. V každé domácnosti se takových odpadů najde spousta - tedy hlavně co je automobil, domek, chata.

Já to dělám tak, že mám v garáži plastovou bedničku a v ní schraňuji všechny zbytky barev, i plechovky se zbytky barev a laků. Též léky v pytlíku, tuky v lahvích, baterie. Ale mám tam i pytle na tříděný odpad a na plechovky od jídla a krmení. Za celý rok se nashromáždí 2 pytle plechovek

Až když se bedna, nebo pytle naplní, tak to průběžně likviduji na správných místech.

Tedy jednou za rok dva do sběrného dvora s nebezpečným odpadem, kde se může dát i jiný - shnilá jablka, koberce, tráva, suť.

S jednou lahví se nejezdí.

Jinak do popelnice, ani do WC nebezpečný odpad nepatří.

Pokud se to odpaří, tak jak píší rádci, tak to nechte na hadru na sluníčku, nebo to zavíčkujte a počkejte, až toho bude více.

Jinak také nechápu, proč vodu do ředidla, to je přece nemísitelné.

primalex.cz/...

Možná nemáte prostory, garáž, sklepy .Tak pokud není sběrný dvůr, tak jednou za rok jezdí na vesnice sběrné auto, kde se dávají nebez. odpady a elektronika apod..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]