Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejvhodnější odstraňovač lepidla

Od: vitecek® odpovědí: 23 změna:

Zdravim, odloupl jsem v okrajích místností gumu, která zakrývá malou díru mezi linem a tapetou na zdi a zjistil jsem, že je z toho cítit nepříjemný pach toho lepidla, tak se chci zeptat na nějaký vhodný odstraňovač lepidla. Ta mezera na zemi má cca cm, tak abych to ideálně "navlhčil" a pak nabral nějakým hadrem.. fotku přikládám..

Četl jsem ještě o tom, že to lepidlo po použití odstraňovače ztuhne a pak se to v podstatě mechanicky sedře špachtlí.. byl to produkt od hG za 500, což mi možná přijde zbytečně moc (byla to vcelku velká láhev), protože ten prostor, kde to mám má asi 2m..

Prosím pouze pečlivé odpovědi, ne žádné polo. leč nemám moc peněz, mám radši kvalitu, než šetření - takže ve finále si klidně koupim ten hG produkt. Jen se ptám.

Nejvhodnější odstraňovač lepidla

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mak*
hodnocení

2x

Moji odpověď asi nebudete považovat za "pečlivou", ale podle mě je to starý dobrý Alkaprén (nebo Chemoprén, což je vlastně totéž) a s ním asi nehne ani zázrak za pět stovek. Zkuste toluen a velkou dávku trpělivosti. Ale výsledek je nejistý. Taky je potřeba při práci pořádně větrat (viz upozornění na toluenu).

Já bych ten 1cm lina odřízl a vyhodil, stěnu oškrabal a přikryl to plastovou nebo dřevěnou podlahovou lištou přilepenou třeba Mamutem. Lepil bych ji jen na stěnu protože lino dilatuje.

hodnocení

Nevim jak chápat význam slova dilatovat v tomhle případě?

Ono je to tady nalepené i na lině, po celém pokoji..

mak*

Vzdálenost lina od stěny se mění v závislosti na teplotě. Ne moc, ale trochu přeci. takže když lištu nalepíte i na lino, tak se od stěny časem utrhne.

Teplota v obytné místnosti je poměrně stálá, takže nic moc nedilatuje. Jen se to odtrhává, když je to špatně přilepené

hodnocení

2x

Aneb jak jít s kulometem na komára. :)

Vemte si majzlík nebo zednický kladívko a lepidlo oklepte.
Pak kupte lištu a to škaredý, oklepaný schovejte pod ní.

12.03.20 18:12
hodnocení

Dík.

dusanherak
12.03.20 09:43
hodnocení

0x

Aceton

hodnocení

0x

Na 99 % je to alkapren (chemopren). Ten lze odstranit jedině toluenem. V tenké vrstvě to nebývá problém. Silnější vrstvu musíte odstraňovat postupně několikrát a docela si s tím užijete. Vašim rukám to taky zrovna neprospěje. Je dobré si někde na linu zkusit, jestli ho toluen při delším působení neleptá. Není to sice pravděpodobné, ale vyloučit se to nedá.

Pozor! Toluen je narkotizační a silně návyková látka. Takže důkladně větrat a při prvním pocitu, že se Vám začíná točit hlava prchnout z místnosti!

hodnocení

No, já si tedy vemu masku - respirátor s filtrací. To by snad mělo stačit, ne?

hodnocení

Našel jsem toto tedy, pokud je to bezpečnější - mohu se podívat, co to obsahuje za látky..

eshop.unihobby.cz/...

Pokud budete mít v respirátoru chemický filtr, tak určitě.

Asi jsem to varování trochu přehnal, není to zas tak dramatické. Stačí důkladně větrat a výpary zbytečně nedýchat. Zrovna včera jsem čistil plechové dveře, ze kterých jsem strhnul koženku a zbylo na nich prakticky po celé ploše lepidlo. Asi po půl hodině jsem zaznamenal divný pocit v hlavě, tak jsem toho nechal a šel na vzduch. Narkoman se ze mě zatím nestal ;). Pokračovat budu dnes odpoledne.

Ten přípravek z Vašeho odkazu neznám. Jestli ho vyzkoušíte a bude to k něčemu, dejte vědět.

hodnocení

využil jsem rady použít majzlík a jde to celkem dobře, takže zpětnou vazbu na odstraňovač lepidla bohužel nenadělim. :)

jabraka*
hodnocení

0x

Odstranit lepidlo z lina?Už to,jak bylo provedeno nalepení okrajové lišty,je strašné.Při pokládíní lina je nutno kvůli dilataci ponechat ode zdi mezeru 3 - 5 mm.Rohová lišta se pak lepí pouze na jednu stranu,tedy na lino.pak lino ma volnost při roztahování a neboulí se.Lištu běžně nalepím silikonem-

JABRAKA

Od kdy se lišty lepí na podlahu?

hodnocení

0x

Zápach starého lepidla nemůžete cítit. Nechte ho tam a pátrejte po tom, co tam jiného smrdí. Kout přelepte novou soklovou páskou, prodává se i jako samolepící v barvě lina , nebo nutno použít chemoprén na soklovku, která lep nemá. Chemoprén koupíte jak v tubě tak i v malých či větších plechovkách. Rozhodně nanášet na celou šířku pásky, nechat cca 3 min zavadnout a poté přilepit. Osvědčilo se natřít lepidlem i zdivo, to pak drží nejlépe.

hodnocení

Bylo to po odendání lednice, která má vzadu takovou kovovou konstrukci, která hřeje a v podstatě smrděly i tapety do výšky asi 2m..

Tak dříve se používala lepidla na papírové tapety různá kaseinová, takové různé klihy rozpustné ve vodě a ty můžou pak zapáchat. Tak ty tapety strhněte a otapetujte znovu, nebo omyjte podklad teplou vodou, vytřete houbou a můžete to vybílit. Není špatné použít koagulované vápno. To zaručeně nesmrdí, vydenzifikuje podklad a máte klid. Dobré však nanášet na omytou omítku, nesmí být zbytky malby. A dobře naředit. Nesmí být příliš husté, potom jsou vidět moc tahy štětkou.

hodnocení

No, nutno podotknout, že ačkoliv bych byl schopen si myslet, že smrdí ono lepidlo ze země, byť jsem ho všechno právě sloupal, tak nutno dodat, že např. u topení,za kterým je taky tapeta a ony gumové zákryty mezi zdí a zemí to nesmrdí.. což je pro mě vskutku záhada - ani nikde v blízkosti, tedy moc to nechápu.

hodnocení

ty zdi vážně nesmrdí, je to to lepidlo pod linem a použité na přidělání těch gum - to vápno na to lze taky použít?

dolga*
hodnocení

0x

Já osobně mám zkušenost, nevím, čím to lepili, ale spoustu let u podlahy při zdi jsou takové lepené lišty -

v paneláku. Dokud jsem si nekoupila tu věc, co vypouští páru, tak to bylo v pohodě. Pak jsem si koupila

parní čistič a začalo peklo. Všechno mi to krásně vyčistilo, ale bohužel do čista dočista. Takže všechny

ty lišty, které byly připevněné na panelech lepidlem, nevím jakým, povolily a byly kaput.

Musel přijít kluk a lepit to zpátky. A já ted kolem lišt jen vytírám mopem, abych zase nepřišla o lišty.

Tak nevím, máte doma tu šílenost? Jesli ano, zkuste to s tím parním čističem.

hodnocení

nutno podotknout, že to je docela veselá příhoda! :))

dolga*

No jak pro koho, panelák se chodil ke mně dívat, co to mám za pekelný stroj, protože tomu nevěřili, tak ale nakonec byli dva obyvatelé, kteří také měli parní čistič a ti jim potvrdili, že když chtějí něco zničit, vezmou na to parní čistič.

hodnocení

panelák se k Vám chodil dívat..?

No. Ta věc sama o sobě účinná je, to že jste s nim přejela přes tu gumu - aspoň myslim, že se chápem, rozlepilo to lepidlo, protože je to zkrátka na páru a co vim, tak pára má 100 stupňů. Není na tom nic nelogického.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]