Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojeni elektroinstalace

Od: heterak® odpovědí: 12 změna:
Jak se bude chovat elektroinstalace pri zapojeni nekolika zarivek proklemovanych mezi ssebou viz.obr.,pokud bude v okruhu navic stredni vodic,ktery povede do jineho rozvadece nez privodni faze do zarivek. Okruh samozrejme bez chranice.
Zapojeni elektroinstalace

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Fungovat to bude normálně, ale revizák Vám přerazí ruce *smich*.

Nějak mi uniká smysl takového zapojení. Jaký důvod máte k tomu tam připojoivat tu nulu navíc?

doplněno 11.03.20 20:13:

Tak mě napadlo - nechcete Vy oblbnout elektroměr ;)? Tak takhle se Vám to určitě nepovede.

kenav
hodnocení

0x

No svitit to bude ale co to vymyšlíš za čuňarnu?

honza7*
hodnocení

0x

Bude-li ve finále všechno "L" a "N", šuma fuk odkud tažený a pospojovaný, není nejmenší důvod, aby zářivky nefachaly. Co do "L", bavíme se o té samé fázi. Chránič bych vůbec neřešil.

hop®

Chránič bych řešil, dle platných norem je v domovních instalacích povinný pro každý světelný okruh!

hop®
hodnocení

0x

Nevymejšlej číčoviny, akorát si koleduješ...

doplněno 11.03.20 23:08:

Mimochodem, dneska už musíš mít samostatný chránič na každý světelný okruh, takže první revizák ti dá jednu zleva a druhou mezi tykadla...

111®
hodnocení

0x

no já bych řekl, že si tímhle zaděláváš na průser, protože si vytvoříš smyčku z N vodičů a nebudeš se stačit divit jak to bude rušit...a nenapadne tě, že to dělá N vodič debilně zapojen...

hodnocení

Mohu se zeptat co přesně myslíte pojmem že to"bude rušit"?

111®

nechce se mi to rozepisovat...ale počítejte s tím...

Rušit to může (nemusí) televizi, mobil , rádio, počítač... A to nejen u Vás, ale taky v blízkém okolí. Zdroje takového rušení se velmi těžko hledají. Problém je to složitější a na jeho vysvětlení tu fakt není dost prostoru.

Tady si o tom můžete něco přečíst, i když to není úplně stejný problém.

hodnocení

Abych to uvedl na pravou míru.

Přestala fungovat přívodní fáze do zářivek. Porucha bude tedy někde mezi jističem a zářivkami.

Byl tedy natažen nový přívod k zářivkám. L,N,PE. Původní fázový (nefunkční)drát od zářivek byl na jističi odpojen.

Nyní jde tedy do zářivek nová fázei i nový nulák. V zářivkách však zůstal i původní nulák který je "fukční".

Neptej se mně proč sem původní nulák v rozvaděči nebo u zářivek neodpojil,to by bylo na dlouhé povídání a nechce se mi to rozepisovat.

Ptát se vás nikdo nebude,jednoduše ho odpojte

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]