Nejste přihlášen/a.
Bude-li ve finále všechno "L" a "N", šuma fuk odkud tažený a pospojovaný, není nejmenší důvod, aby zářivky nefachaly. Co do "L", bavíme se o té samé fázi. Chránič bych vůbec neřešil.
Chránič bych řešil, dle platných norem je v domovních instalacích povinný pro každý světelný okruh!
Nevymejšlej číčoviny, akorát si koleduješ...
Mimochodem, dneska už musíš mít samostatný chránič na každý světelný okruh, takže první revizák ti dá jednu zleva a druhou mezi tykadla...
no já bych řekl, že si tímhle zaděláváš na průser, protože si vytvoříš smyčku z N vodičů a nebudeš se stačit divit jak to bude rušit...a nenapadne tě, že to dělá N vodič debilně zapojen...
Rušit to může (nemusí) televizi, mobil , rádio, počítač... A to nejen u Vás, ale taky v blízkém okolí. Zdroje takového rušení se velmi těžko hledají. Problém je to složitější a na jeho vysvětlení tu fakt není dost prostoru.
Abych to uvedl na pravou míru.
Přestala fungovat přívodní fáze do zářivek. Porucha bude tedy někde mezi jističem a zářivkami.
Byl tedy natažen nový přívod k zářivkám. L,N,PE. Původní fázový (nefunkční)drát od zářivek byl na jističi odpojen.
Nyní jde tedy do zářivek nová fázei i nový nulák. V zářivkách však zůstal i původní nulák který je "fukční".
Neptej se mně proč sem původní nulák v rozvaděči nebo u zářivek neodpojil,to by bylo na dlouhé povídání a nechce se mi to rozepisovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.