Nejste přihlášen/a.
Před lety se mi podařilo sehnat (resp. jsem dostal) "lak CHELADE". Píšu v uvozovkách protože si nejsem jistý, že to lak byl. Byla to taková bílá tekutina ředitelná vodou, která při styku s korozí zčernala a povrch zabránil další korozi. Opravdu vynikající věc. Ale bohužel nejsem schopen zjistit někde někoho, kdo by to dnes prodával, vyráběl. Nevíte někdo, kde by se to dalo sehnat? Díky Ludva
Tak jsem zkusil KITTFORT, ale není to to pravé ořechové. Dát někdo typ, kde by se dal sehnat CHELADE? Psal jsem i na výrobce (nějaká Americká firma se sídlem v Lovosicích(?), ale vůbec mi neodpověděli).
Pozor na to, je rozdíl mezi odrezovačem (ten Kittfort a spol.) a stabilizátorem koroze. Nedokážu asi přesně popsat rozdíl, ale v zásadě by asi u odrezovačů mělo jít o pasivaci povrchu (typicky reakcí rezu/železa s kyselinou fosforečnou v odrezovači), navíc mám za to, že jsem někde i četl, že pokud se po použití odrezovače povrch správně neočistí, nemusí být správně chráněn proti další korozi. Oproti tomu stabilizátory koroze fungují přemenou rezu na nerozpustné a dále nereaktivní komplexy, celkově na mě dle různých diskuzí stabilizátory působily jako daleko lepší řešení oproti odrezovačům.
Co se týká toho zmíněného Chelade, letmý průzkum ukazuje, že by se měl dát za nemalý peníz objednat z wad.sk, případně se poptat po auto/veteránských diskuzních fórech, možná tam někdo bude mít k dispozici větší množství a rád trochu odprodá. Nedal bych za to ruku do ohně, ale možná by se hodně podobného, ne-li stejného výsledku, a to zase čerpám z informací načtených z různých diskuzí, dalo dosáhnou s pomocí přípravků Fertan, Rodexol (česká výroba) nebo Loctite Super Rost Killer (ten jsem zkoušel před lety s velice slušnými výsledky - jen bohužel po pár letech ošetřené místo vyrezlo okolo ). Taky je hodně oblíbený přípravek Brunox, ale ten je asi ještě z trošku jiné kategorie než ty dříve zmíněné.
Tak hodně štěstí v boji s korozí!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.