Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může tvárnici déšť promáčet naskrz?

Od: pietross odpovědí: 4 změna:

Celý den prší a v domě se nám u stropu na zdi v rohu objevil flek. Díval jsem se zvenku a tam je na tvárnicích (Ytong Lamba) téměř identická skvrna, nejspíše ta stéká voda z roviny nad tím (plochá střecha). Je vůbec možné, že by to prosáklo?

Samozřejmě jsme zvažovali možnost, že teče plochou střechu, ale firma ji už dříve kontrolovala a navíc flek se zdá relativně malý na to, že celý den teče. A hlavně je velmi podobný zvenku i zevnitř...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

0x
Samozrejme ze je to mozne, ytong je vysoce nasakavy. Ale na zdivo by nic ze strechy stekat nemelo, to bude neco hodne spatne (sklon atiky, spatne oplechovani apod.). Jedine ze by vam vitr hnal vodu na stenu, ale tak moc snad nefouka.
pietross
Díky, ona střecha není dokončená, resp. chybí oplechování eps na atikách.

hodnocení

0x

Jasně že je možné, aby zatékalo přes tvárnici, nebo kolem tvárnice.

Spíše se domnívám, že to teče jinudy.

honza7*
hodnocení

0x

Když jsem uzřel otázku - Může tvárnici déšť promáčet naskrz? - tak coby pamětník škvárobetonových a ve všech směrech "neprůstřelných" (vodu nevyjímaje) tvárnic, jsem se začal fakt smát.*haha*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]