Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Startování motorové pily je zaseklé

Od: deprik® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, popíšu. Mám starou Husqvarnu a používám ji jednou do roka na pár větví. Tahem za startovací provaz mi píst vždy udělal jeden pohyb. Celý provaz nelze vytáhnout. Proběhla snaha o namazání skrz výful. Nic. Když jsem oddělal svíčku, píst v pohodě kmitá plynule na celou délku start. provazu. /to se zruší komprese, že?/ Nakonec jsem nastartoval, uřízl čtyři větve a kouslo se to. Už jsem musel pomocí klíče uvolnit startovací mechanismus. A všiml jsem si dvou ulomených aluminiových lopatek v místě takových otočných ""? Dnes mne napadlo, že se po nastartování motoru musí nějak mechanicky odpojit starter, ne? Děkuji za radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honza7*
hodnocení

0x

Zdravím, přijměte to jako pouhou inspiraci, kde hledat problém: naseinfo.cz/...

hodnocení

0x
Co ti poradit.
Nejlépe to odnést někomu kdo tomu rozumí. Případně nakoupit potřebný náhradní díly a opravit si to sám.

hodnocení

0x

Napíšte typ tej motorovej píly a odfoťte to,čo sa vám ulomilo a dajte to sem.

doplněno 15.03.20 15:52:

Vyzerá to na preskočenie západky a následné polámané lopatky rotora zapaľovania. Štartovací mechanizmus,asi to má tiež za sebou. Potrebujete zablokovať piesť naskrutkovaním prípravku do válca na miesto sviečky. Odskrutkovať zaisťovaciu maticu,asi ľavý záviť-bez záruky. Potom rotor stiahnuť,je na kuželi a s klínkom.

kasumex.cz/...

dilna24.cz/...

Tu máte s nákresom: sgarden.cz/...

hodnocení

Ahoj, je to Husqvarna 136.Pokus o foto. (foto bylo u mne ostré)

Startování motorové pily je zaseklé

Vypadá to na olámané lopatky a seklé zabírací segmenty , jak vypadá protikus? Musí mít výstupky do kterých ty zabírací packy zapadnou, ty bývají někdy taky obroušené

hodnocení

Moc dík ! Do opravny se to nevyplatí, zkusím si k tomu pustit radio a celé to v klidu rozebrat. Příliš jsem se spolehl na to, že jsem každý rok opatrně a v pohodě nastartoval a říkal si, jo, když se koupí značka...

Lacné veci donútili značkových výrobcov robiť aj hobby veci. Husqvarna je dobrá značka,ale, ak chcete kvalitu,tak si musíte priplatiť za vyššiu triedu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]