Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam dat náhradní klíč od bytu ve veřejném ..?

Od: alena350® odpovědí: 46 změna:

QRáda by jsem někam dala klíč přímo od bytu nebo klíč ke skrýši s klíčem od bytu...
Klíče můžu stratit. Do vchodu se dostanu, tam máme velké schránky. Co kdyby jsem malý klíček od schránky pripevnila na víko (zevnitř, v dosahu prstů) a do schránky dala náhradní klíč od bytu?
Nebo je nějaká lepší možnost?
Prosím nápady k témě. Děkuji.

46 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

14x

K duveryhodnym sousedum.

hodnocení

Důvěryhodní sousedé jsou v práci, vrací se pozdě večer. A za co jste dostal 2 body?

Body dostal i ode mě, protože je to velmi dobrá odpověď. Případný pozdní návrat dobrých sousedů je stále lepší než volání zámečníka nebo klíč někde v květináči.

hodnocení

Z pravidel poradny: Tazatelé nejsou hloupí, aby o této možnosti nevěděli, ale z nějakého důvodu volí Poraďte.cz, respektujme to!
Zdroj: poradte.cz/...

Aleno, vždyť je to úplně normální rada na vaši otázku, tak nevím, co se vám nelíbí a proč se tu oháníte (navíc naprosto nesouvisejícím) pravidlem?

hodnocení

Sousedka moje klíče má. Hledám ještě jiné řešení. Prosila jsem o odpovědi k témê.

A rada p.rádce Axuse je k jinému než k Vašmu dotazu? je to odpověď k věci!Pokud byste napsal že toto chete dublovat že sousedi mají a chcete ještě jedno záložní řešení pak by to byla špatná odpo ,ale takto je dobrá!

Jinak naposledy jsem ztratil klíče jen od skříňky na vojně v roce 1981!Nevím co s nima nekteří lidé dělají že ztrácejí doklady,klíče...

ghost
hodnocení

4x

... co do schránky klíče od sklepa. Ve sklepě schovaný klíč od bytu?

hodnocení

4x

Asi 20 let pod víčkem tlačítka - zvonku. Přilepený zevnitř izolepou. Do zvonku kupodivu neleze ani revizák.

A momentální nápad - skrýt pod jmenovku přímo na dveře. Tu bude sundavat až příští nájemník. Tedy pokud nebude pozlacená. O takovou by mohli projevit zájem sběrači kovů :)

kepler*
hodnocení

3x

Já to mám vyřešeno tak, že kopii klíče od bytu mám uloženou na Městské polici, která je naštěstí hned vedle domu. To je snad jediný bezpečný způsob. Už se mi to jednou vyplatilo, když jsem ztratil celý svazek klíčů.

liska5
hodnocení

2x

Sice mám kopii u syna, ale ten bydlí relativně daleko. Tak jsem si jeden klíč zabalila do látky a s tím do malinké šroubovací skleničky a ukryla to za tmy pod kámen venku asi 150m od domu. V zimě ovšem nevím, nevím, jak to budu dolovat, když kámen přimrzne. Zatím jsem to tři roky nepotřebovala.

hodnocení

Myslela jsem taky na květináč na schodišti, ale někdo může najednou rostliny vyhodit (kvůli požárním předpisům?) ... A přemýšlím nad tím, ze ve schránce nechám klíč od sklepa a až tam dam klíč od bytu. I když to už mi přijde hodně překombinované. Ta schránka se mi líbí, klíček je malinký, našmátrám ho. Jen to nemůžu trénovat.

hodnocení

2x

Přišroubovat na zeď nebo na dveře bytu.

ebay.com/...

martinnam
hodnocení

2x

já mám klíč ve sklepě...jak jsou panelákové koje tak máme kovové rámy s pletivem. Na rámu zevnitř mám velký magnet a na něm klíč. Sice bych si musela stoupnout na židli ap. abych na něj dosáhla,ale je to místo kde není vidět ani zevnitř kdo o něm neví.Do sklepa mě kdokoliv pustí a židli také někdo půjčí

hodnocení

Magnet je (pro mé účely) velice dobrý nápad ! Magnet (ani nebudu asi muset lepit) dám na dveře schránky, klíček je malinký, dám ho na šňůrku, aby nesklouzl. Foto klíčku na magnetickém pásku. Zatím bez šňůrky! To je ono. 100 bodů!

Kam dat náhradní klíč od bytu ve veřejném ..?
Ještě se podívejte jestli nemáte schránku z nerezu :)

hodnocení

2x

Vloni, o této době jsem byla nesmírně šťastná, že jsem klíče dala spřízněné sousedce. Protože jsem se, z ničehož nic, sesypala na zem vedle gauče, nemohla jsem se postavit, jen jsem si říkala, že nesmím poblinkat gauč a psa. Naštěstí jsem dosáhla na konferák, na mobil a sousedku přivolala. Ta zavolala 155 a tím mě zachránila. Už bych nebyla.

hop®
hodnocení

2x

Také mám svoji "pojistku" Do baráku a sklepních prostor by mě pustil nějaký soused.
Sklepní kóje máme klasické ze střešních latí, zevnitř tam mám zatlučený hřebíček a na něm zavěšný klíč od mé komory, která sousedí.s bytem. A v komoře mám ukrytý klíč od bytu.

hodnocení

0x

Já bývám často doma, mám u sebe v zapečetěných obálkách klíče od bytů tří sousedek. Také už se jim to vyplatilo.

hodnocení

0x
Pod rohožku :))

hodnocení

0x

KLíče ztrácíte a co peněženka, tam by se náhradní klíč neumístil? Nebo k mobilu? Jsou kožená pouzdra vyklápěcí, kde na jedné straně je mobil a na druhé různé kapsy na kreditní karty. Tak možná i toto.

hodnocení

0x

Aleno, asi nechcete jinou radu, nežli souhlas dát klíč do schránky. Jen mi sdělte, čím ho připevníte tak, aby při vytahování Vám nespadl dolů, čím ho přilepíte. Nevím jakou máte schránku, ale osobně si Váš postup nedovedu představit.

Co si udělat více klíčů a uložit je do všech kabelek, které nosíte? Do peněženky a podobně?

hodnocení

Cela moje otazka, kdyby se vesla, by byla: ...ve veřejném prostoru? Ano, schodište, sklep, dvur.

hodnocení

Dám ho na šnůrku, tu si nejdriv vytahnu, klíček od schránky je malinký. Lepicí páska?

...Lepicí páska...a jednou přijdete a lepící páska přestane lepit. Nebo odlepíte pásku a provázek spadne dolů.

Třeba jste nesmírně šikovná a malou štěrbinou to zvládnete. Přeji Vám úspěch se schránkou, abyste to nikdy nepotřebovala, Co ta kabelka?

09.03.20 20:14
hodnocení

Kam dat náhradní klíč od bytu ve veřejném ..? #2
hodnocení

Doplňující informace: nikdy jsem klíče neztratila, ani jako malá holka, když jsem ho nosila na krku. Ani kabelku jsem nikdy neztratila. Klíče má kromě příbuzných (t. c. v zahraničí) i sousedka. Ta jezdí i často na pracovní cesty. A život je velice různorodý... Kamarádce ukradli celou kabelku. Jiná kamarádka si zlomila nohu a zůstala v nemocnici. A chovám zvířata v bytě. Potrebuju pojistku. Pomůžou tyhle informace k radě, kam dat náhradní klíč tak, aby byl dostupný i bezpečně uchovaný soucasne?

Na veřejně dostupné místo nikdy nic nedávejte,ani na druhou stranu schránky. Nikdy nevíte, kdo vás při tom sleduje. Půjdete pro dopis ,otevřete schránku a nepoctivý soused uvidí ten klíč. Nejlepší pojistka je nic nezapomínat a kdyby přece, pak máte mobil, tím zavoláte zámečníka a ten se dostane do bytu. Váš dotaz je vyjímečný a svým způsobem zvláštní. Riskujete vykradení bytu a pokud máte pojistku, tak hlavně neříkejte pojišťovně, kam jste dala klíč pro zloděje,až se bude vyšetřovat, že je zámek neporušený.

prestik*
hodnocení

0x

4 martinnam Do sklepa mě kdokoliv pustí a židli také někdo půjčí

Omlouvám se za Ótéčko...poslední věta vašeho příspěvku by se hodila spíše k debatě o koronaviru. *vtip*

hodnocení

0x

Umístit klíč od bytu do schránky, to není dobrý nápad.

Je možnost, pořídit si na dveře dva zámky, a klíč od jednoho zámku dát do jedné "skrýše" a klíč od druhého zámku do jiné "skrýše". Nevím, co a kde použít jako "skrýš". Možná jeden klíč třeba do šuplíku nebo do skříňky v zaměstnanání. Druhý klíč možná zakopat někde poblíž bydliště (předtím dát do nějaké krabičky), ale samozřejmě na místo, které lze lehce najít.

doplněno 10.03.20 00:21:

Nebo když byste měla dva zámky, tak klíč od jednoho zámku dát k nějaké kamarádce v daném městě a klíč od druhého zámku j jiné kamarádce tak, aby se ty dvě kamarádky navzájem neznaly.

Samozřejmě byste těm kamarádkám dala třeba svazeček tří klíčů, aniž byste jim řekla, že jen jeden z těch klíčů je od dveří bytu, aby se necítily nějak dotčené, že na dveřích máte zámky dva a jim dávátedo úschovy jen jeden klíč.

joudic*
hodnocení

0x
zasijte ho do rohozky, nebo 2 tenci slepte dohromady chemoprenem, aby zustala skoro po cele delce uzka podlouhla kapsa bez lepidla kam klic strcite, sklepete ho az dolu a hodite pak rohoz na chodbu na zem.
hodnocení

Tohle je taky dobrý nápad! Nevím jen, co děla uklízečka, jestli s rohoží hýbe, tedy určitě ji nečistí, ale možná ji posouvá...

mak*
hodnocení

0x

Já bych se přikláněl taky k těm sousedům, předpokládám, že klíče neztrácíte denně a že se tedy jedná o ojedinělou havarijní situaci. Tak si holt zajdete na kafe, než se sousedi vrátí z práce. Ono těch možností úkrytu moc není a zloději je obvykle už znají. Když už, tak bych místo schránky spíš využil sklepní kóji, do které bych se holt dostal násilím (zámek si pak opravím) a v ní je poměrně dost možností, kam klíče schovat.

hodnocení

Dovoluji si přidat nápad, který se mi velice líbí - autora jsem ocenila body. To je pro mne řešení chytré horákyně: klíček bude dostupný, ve veřejném prostoru a současné v soukromém, v mě schránce!

Magnet je (pro mé účely) velice dobrý nápad! Magnet (ani nebudu asi muset lepit) dám na dveře schránky, klíček je malinký, dám ho na šňůrku, aby nesklouzl. Foto klíčku na magnetickém pásku. Zatím bez šňůrky! To je ono. 100 bodů!

Skočit na otázku
Vložit novou otázku

Kam dat náhradní klíč od bytu ve veřejném ..? #3

Jste si jistá, že nemáte schránku z nerezu? Novější schránky často bývají. Na nerezu totiž magnet nedrží.

Hledat ve schránce je to první, co případného zloděje napadne (hned po rohožce a horní hraně futra dveří ;)). Mám taky 2 různé kíče od bytu schované, každý jinde (kde psát nebudu, nejsem naivní blázen). A je to asi rok, co se mi z "bezpečného" úkrytu jeden klíč ztratil. Bylo to místo, kde bych to rozhodně nečekal, kam běžný člověk zavítá tak 1x za 10 let.

Mimochodem - z Vaší fotky už znám číslo vašeho klíčku od schránky, takže mi stačí zajít do nejbliššího železářství a klíč si koupit. Stojí pár korun a nemusím ho ani hledat. ;)

hodnocení

A jak zní Vaše rada? Možná i více rad...?

Moje rada (více rad) je jednoduchá - klíče svěřit důvěryhodné osobě, pokud taková není, tak ukrýt na skutečně bezpečné místo. To znamená delší dobu přemýšlet, 1. až 5. nápad zavrhnout (to napadne každého), místo po čase měnit. Nejlepší místo je takové, že i když by někdo klíče náhodně našel, nedokázal by jednoduchým způsobem zjistit, odkud jsou (tedy přesný opak dopisní schránky se jmenovkou). A hlavně - nikde se na to neptat a nikde se s tím nesvěřovat.

hodnocení

0x
Já myslím, že ve sklepě paneláku je dost míst, kde klíč schovat. Ono sice věřím, že do schránky vám nikdo nepoleze, ale zkuste obejít všechny schránky vaším klíčem a věřím že minimálně dvě další třeba i vedle ve vchodě odemčete. Magnet v nerezové schránce držet nebude a pokud vím, tak to třeba Fab dělá klíče mosazné. Ocelové asi dělá málokdo, protože by to rezivělo. Takže vám nepomůže ani schránka plechová.
hodnocení

Do vedlejšího vchodu (a žádného jiného z 9 v baráku) se s mým chipem ci jak se té pecce říká, nedostanu. Jiné schránky jsem ( zatím) nezkoušela :) Schránku máme plechovou, magnet drží i klíček, jak helvetská víra.

Tak jestli nemáte kde v celém paneláku schovat malý klíček, tak doporučuji zámek na otisky prstů. Vždy je máte u sebe a nikdy je nezapomenete. A když vás doma někdo naštve, jednoduše ho smáznete a už se domů nedostane :)

Zámek na otisk prstu? Jestli to funguje stejně spolehlivě, jako čtečka na NTB, tak bych se nedostal domů. V celé firmě je správce sítě vyřadil z provozu. Mastné, špinavé a podrápané prsty to nebralo. Ale chápu, že většina lidí tohle řešit nemusí.

berger*

Ty otisky - v mém případě poněkud rizikové. Nabízí se palec pravé ruky - upadlo mi na ruku auto,po zásahu lékařů bych se nedostal domů. Po této zkušenosti bych dal ukazováček levé ruky. Špatná volba,opravoval jsem hoblovačku,úspěšně,bříško ukazováčku pryč. Nevadí,dáme prostředníček - špatná volba,flexa je sviňa... Fakt,nekecám...*zed**smich2*

Můžeš si tam dát všechny prsty, i ty co máš na noze :) A když přijdeš o ruce a nohy, předpokládám, že sám domů nedojdeš :)

Proč řešit jak to udělat, když je lepší řeši, jak to nejde...

lukas32
hodnocení

0x

Možná by se dal klíč schovat do sklepní kóje, pokud jsou ze dřeva. Dole jako končí dřevěná tyč, tak ten klíč tam zadělat a vědět, že tam je. Nebo nahoru, kde ho zloděj neuvidí.

kvakin*
hodnocení

0x

Magnet, magnet přichytit na skryté místo (chodba, sklep, balkon a j)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]