Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz, chtěl bych postavit kovovou konstrukci o velikost 7x7 metrů. Chtěl bych použít 8 sloupků. Na sloupky přivařit rám do rámu přivařit po 1 metru další příčky. Tím mi vznikne stropní konstrukce. Na takto vytvořenou konstrukci bych chtěl zhotovit dřevěný rošt a na něj OSB, prkna, apod. Můj dotaz směřuje na to, jestli můžu celou konstrukci zhotovit z jeklů tak, aby mi vzniklo patro, které by fungovalo jako půda, popř. i možnost přespání a běžný provoz jako v patrové místnosti? Samozřejmě bych poté dodělal konstrukci na střechu a plechová střešní krytina. Neznám pevnost ani nosnost jeklu. Ještě podotýkám, že konstrukce nemůže být uvnitř nikde podepřená, tedy by držela pouze na rámu na sloupcích a byla by kompletně posvařovaná. Možná je to bláznivý nápad, ale pro mě jediný možný. Díky za odpovědi.
5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
pest®
3x
jekl určitě ne, to by musel být nesmyslně velký rozměr, Ičko, HEA. HEB profily plus zavětrování...jinak správný postup, náčrtek co chcete, plus statický výpočet od autorizovaného statika, budou tam lidé ![]()
re4zon
0x
7*7 a cele to ma nest ram? Tak o se pripravte na to, ze to bude pekne masivni konstrukce. Mam terasu o neco malo mensi, stojky jsou jekly 15*15, ram a hlavni pricnik z icek 160, vedlejsi pricniky z jeklu tusim 100*60 a stejne se to houpe. 7m uz bude muset byt sakra velky a tezky profil aby se to nepronaselo.
honzab*
Pánové, moc děkuju za názory, já jsem chtěl jen utvrdit v tom, že to je nemožný. Ještě jeden dotaz, pokud by ty vnitřní 7m příčky byly uprostřed, tedy ve 3,5m podepřené v celé délce a to by bylo postavené na dejme tomu 4 sloupcích, stačilo by to? Už by to byla konstrukce podepřená uprostřed. Pokud by tohle šlo, už by bylo možné použít jekly?A pokud ano, jaký rozměr na sloupky a jaký na příčky?
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]