Dobrý den, mám dotaz, chtěl bych postavit kovovou konstrukci o velikost 7x7 metrů. Chtěl bych použít 8 sloupků. Na sloupky přivařit rám do rámu přivařit po 1 metru další příčky. Tím mi vznikne stropní konstrukce. Na takto vytvořenou konstrukci bych chtěl zhotovit dřevěný rošt a na něj OSB, prkna, apod. Můj dotaz směřuje na to, jestli můžu celou konstrukci zhotovit z jeklů tak, aby mi vzniklo patro, které by fungovalo jako půda, popř. i možnost přespání a běžný provoz jako v patrové místnosti? Samozřejmě bych poté dodělal konstrukci na střechu a plechová střešní krytina. Neznám pevnost ani nosnost jeklu. Ještě podotýkám, že konstrukce nemůže být uvnitř nikde podepřená, tedy by držela pouze na rámu na sloupcích a byla by kompletně posvařovaná. Možná je to bláznivý nápad, ale pro mě jediný možný. Díky za odpovědi.
jekl určitě ne, to by musel být nesmyslně velký rozměr, Ičko, HEA. HEB profily plus zavětrování...jinak správný postup, náčrtek co chcete, plus statický výpočet od autorizovaného statika, budou tam lidé
7*7 a cele to ma nest ram? Tak o se pripravte na to, ze to bude pekne masivni konstrukce. Mam terasu o neco malo mensi, stojky jsou jekly 15*15, ram a hlavni pricnik z icek 160, vedlejsi pricniky z jeklu tusim 100*60 a stejne se to houpe. 7m uz bude muset byt sakra velky a tezky profil aby se to nepronaselo.
Na to zapomeňte. Podle zkušeností mimo realitu.Budete muset použít ocelových válcovaných profilů třeba uzavřeného svařence ze dvou U. Sedmimetrový rozpon je příliš.
Pánové, moc děkuju za názory, já jsem chtěl jen utvrdit v tom, že to je nemožný. Ještě jeden dotaz, pokud by ty vnitřní 7m příčky byly uprostřed, tedy ve 3,5m podepřené v celé délce a to by bylo postavené na dejme tomu 4 sloupcích, stačilo by to? Už by to byla konstrukce podepřená uprostřed. Pokud by tohle šlo, už by bylo možné použít jekly?A pokud ano, jaký rozměr na sloupky a jaký na příčky?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.