Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doplnková ochrana RCD

Od: bravecrow* odpovědí: 8 změna:
Ahojte,
Mám problém s doplnkovou ochranou.
Zásuvkové obvody znesú hrozné malo, akurát rádio budík, keď už dám čo ja viem vŕtačku ktora má 500w tak vyhodí tu ochranu.
Svetelny okruh to isté, ja to niečo na hrane lebo ledkove svetlo sem tam zapne inokedy vyhodí aj to. Zdá sa mi to poddimenzované.
Nemám skúsenosť s touto ochrannou.
Mal niekto podobny problém? Ako ste to riešili?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Máte nějaký problém v zapojení, případně může být chránič vadný. Bez dalších informací těžko radit. Ale máme 30 mA na celý byt + 30 mA na koupelnu a nikdy se nestalo, že by chránič vypadl (podotýkám, že je pravidelně testován a funkční).
bravecrow*
hodnocení

Problém v zapojení je myslené čo?
Čo by tomu mohlo vadiť?

například někde spojené PE a N

bravecrow*
hodnocení

Skontrolujem, a ešte niečo? Nech viem čo všetko skontrolovať..

kenav
hodnocení

0x

Je to chranic nebo jističochranic,zacalo to vypadavat najednou?Je to central?

bravecrow*
hodnocení

Je to novostavba, je to vlastne prvé spustenie elektriky, zajtra dôjde pán čo to má starosti. Ja len skúšam nájsť nejaké indiicie čo by mohlo byť na prd.

hodnocení

0x

Další zkontrolujte spotřebiče. Některý pouští L1 na PE. Třeba stará topná spirála v bojleru či pračce.

Nebo vadný zdroj počítače.

111®
hodnocení

0x

stačí špatně zapojený jeden N vodič..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]