Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, čím bych mohl přilepit skleněnou desku na konferenční stolek. Respektive na čtyři kovové nohy. Původně byla deska přilepena nějakým neviditelným lepidlem, ale vnučka několikrát velmi silně do stolku strčila a lepidlo se uvolnilo, tedy celá deska se uvolnila. Mám strach, až příště opět strčí do stolku, že deska spadne a rozbije se nebo někoho poraní.
Děkuji za odpověď předem.
Milan Hnilička
Tyhle věci se lepí jedině UV vytvrzujícím lepidlem. Mám za sebou realizaci mnoha prodejen parfumerií, kde se sklo používá v hojné míře, mockrát jsem to se sklenáři i lepil. Dokonce jednou zapomněli tu UV lampu a vytvrzovali to lampou na nehty
No ono jde jednak o transparentnost - ono pod sklem vypadá silikon jako flus, jednak o pevnost spoje. Napsal jsem, jak se to dělá běžně v praxi.
Ovšem chápu i milovníky neotřelých postupů a prošlapávače slepých uliček A nic proti nim - dá se říct, že mě, jakožto servisáka podobní experti a jejich způsob různých oprav a úprav velmi slušně živí
Takovéto věci se zásadně lepí uretanakrylátovým lepidlem s aktivátorem. je to stejné lepidlo, kterým si přilepíte zpětné zrcátko na sklo v autě, nebo ulomenou páčku na sklo např. u zasklení lodžie. Dobrá je na tyto věci značka Loctite a výrobek např. tento .Silikonové tmely jsou nešikovné pro toto použití, protože se sklo od silikonu upatlá a čištění je pak očistec.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.